Жінка схудла на 70 кілограмів після дотримання правила 80-20: що вона їла

Жінка схудла на 70 кілограмів після дотримання правила 80-20: що вона їла

Вона досягла приголомшливих результатів лише за декілька місяців / колаж УНІАН, скриншоти tiktok/amber_c_fitness

Попри те, що мережа переповнена дієтичними трендами та модними способами схуднення, де дають обіцянки скинути кілограми дуже швидко, експерти в галузі охорони здоров’я заявляють, що найкращим та найбільш стійким шляхом до здорового тіла є послідовні та здорові звички, особливо коли йдеться про дієту. Тренер зі схуднення та блогер Ембер Клеменс є справжнім доказом цього, пише She Finds. 

Зазначається, що її неймовірне перевтілення є свідченням сили наполегливої праці та послідовних звичок здорового харчування. Зокрема Клеменс розповідає про правило “80-20”, яке, за її словами, дозволяє їсти те, що вам подобається, скидаючи зайві кілограми.

Шлях Ембер розпочався 31 травня 2018 року, коли вона прийшла до спортзалу, проте не знала з чого почати. 

Відео дня

“Я почала їсти меншими порціями”, – розповіла вона в одному зі своїх відео в TikTok.

Завдяки її цілеспрямованості, наполегливості та відданості, лише за кілька місяців тіло Ембер сильно змінилось. І вже до кінця 2018 року вона схудла на 160 фунтів, тобто 72 кілограми.

“Я почала ділитися своїми результатами в соціальних мережах”, – зазначила Клеменс. 

Під час того, як вона розповідала своїм читачам про свій шлях, то знайшла не лише підтримку, а й нові сили в собі.

Вже до 1 січня 2020 року її історію опублікували в журналі Women’s Health, де вона отримала статус натхненниці для багатьох. Проте попри виклики та моменти сумнівів на цьому шляху, Ембер вирішила не зупинятися. 

Жінка схудла на 70 кілограмів після дотримання правила 80-20: що вона їла

Стаття про Ембер у журналі Women’s Health / скриншот tiktok/amber_c_fitness

“2021 рік був про те, щоб відпустити своє найменше “я” і знайти своє найсильніше “я”. Я набула м’язів, ваги, свободи, впевненості”, – відзначила Ембер.

Найбільш вражаючим аспектом шляху Ембер є її дотримання правила “80-20”, яким вона ділиться у своєму TikTok. Йдеться про те, що 80% їжі, яку ви їсте, має бути корисною для здоров’я, а решту 20% можна присвятити тому, що дає вам задоволення. 

“80% часу я підживлюю свій організм поживними, збалансованими на макрорівні продуктами. Інші 20% – просто для того, щоб отримати все, що мені заманеться!” – каже жінка.

Жінка схудла на 70 кілограмів після дотримання правила 80-20: що вона їла

Шлях до перевтілення Ембер / скриншот tiktok/amber_c_fitness

За словами Ембер, її улюблені ласощі це піца та морозиво. Блогер вважає, що надмірне обмеження здебільшого приносить більше шкоди, ніж користі. 

“Я все ще регулярно їм морозиво. Я все ще регулярно їм піцу”, – підкреслила вона.

Завдяки правилу “80-20” жінка досягла успіху та своїх цілей, одночасно насолоджуючись улюбленою їжею.

Інші матеріали на тему схуднення

Раніше фахівці розповіли, що таке дієта 80/10/10. Відомо, що за останні кілька років ця концепція привернула до себе увагу завдяки обіцянкам зниження ваги, поліпшення здоров’я та профілактики захворювань.

“Дієта 80/10/10 будується навколо ідеї, що 80% калорій мають надходити з вуглеводів, переважно з сирих фруктів і овочів, 10% – з білків і 10% – з жирів. У цій дієті особлива увага приділяється цільним, необробленим продуктам, як-от свіжі фрукти, листова зелень та обмежена кількість горіхів і насіння”, – пояснив головний дієтолог і експерт із харчування в лікарні DHEE Шубха Рамеш.

Також вчені розповіли, що успіх у схудненні прямо пов’язаний із частотою зважувань. Такий експеримент провела Команда дослідників з відділення клінічної психології та психології здоров’я Університету Флориди (США), яка поспостерігала за 74 учасниками дослідження, які пройшли 3-місячну програму схуднення.

www.unian.ua