Вчені назвали популярну породу котів, яка має набагато коротшу тривалість життя, ніж інші

Середня тривалість життя безшерстих сфінксів становить лише 6,8 року / фото Вікіпедія

Шукаєте нового маленького друга, який згорнеться у вас на колінах і задоволено муркотітиме? Перш ніж відправитися в притулок, зверніть увагу – не всі породи котів живуть довго. Про це пише CNN.

У той час як домашні коти зазвичай живуть до 18 років, середня тривалість життя безшерстих сфінксів становить лише 6,8 року, що є найнижчим показником серед домашніх порід котів, згідно з новим дослідженням Королівського ветеринарного коледжу (RVC) у Сполученому Королівстві та Національного університету Чунг Сінга (NCHU) у Тайвані.

Вчені вважають, що це може бути пов’язано з декількома породними захворюваннями. Так, коти-сфінкси – це безшерста порода. Відсутність шерсті, яка спричинена рецесивним геном, означає, що вони кращі для тих, хто чутливий до котячої шерсті. Однак вони не є повністю гіпоалергенними, оскільки вони все ще виробляють клітини шкіри.

Відео дня

Натомість виявилося, що бірманські породи мають найдовшу тривалість життя – 14,4 року, за ними йдуть метиси – 11,9 років і сіамські – 11,7 року.

“Розуміння типової залишкової тривалості життя також може допомогти власникам і ветеринарам при прийнятті складних рішень щодо найкращого варіанту лікування для захисту загального добробуту кота”, — додали дослідники.

Вони виявили, що середня очікувана тривалість життя кішок у Великій Британії становить 11,7 років, а самки можуть жити на 1,33 року довше, ніж самці.

Дослідники також виявили, що породисті коти, ймовірно, живуть менше, як і ті, які були занадто легкими або занадто важкими.

Останні новини про котів

Нещодавно вчені розповіли, що ваш кіт справді думає про вас. Коти – це незалежні душі, які відмовляються змінюватися на догоду людині, і саме за це ми їх любимо.

Коти рідко змінюють свою поведінку, коли взаємодіють з людьми. Тоді як собаки в присутності людини одразу перемикаються в режим “людина”, коти демонструють ті ж самі соціальні сигнали, що і в спілкуванні з іншими котами.

Також УНІАН повідомляв, чому коти люблять “полювати” на лазерні указки та чи корисно це для них. Виявляється, для пухнастих такі ігри є дуже цікавими.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Чи здатні коти відчувати провину та вибачатися: пояснюють фахівці
  • Чому коти втягують свої кігті, а собаки ні: відповідь біологів
  • Чому коти не люблять зачинені двері – три неочікувані причини
  • www.unian.ua

    Exit mobile version