Унаслідок ворожої атаки дві ГЕС вийшли з ладу – Укргідроенерго

ПрАТ "Укргідроенерго" заявило про виведення з експлуатації двох гідроелектростанцій через значні ураження.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба компанії. 

"Дві ГЕС виведено з експлуатації. 8 травня, під час ранкових обстрілів критичної інфраструктури, значних уражень було завдано і обʼєктам гідроенергетики", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на сьогодні нищівних пошкоджень зазнала вся гідрогенерація.

Знищене обладнання потребує чималих зусиль для ремонту, відновлення і значних фінансових коштів, наголосили в Укргідроенерго. Тому підтримка, допомога і рішучі дії міжнародної спільноти як ніколи надзвичайно важливі.

Як повідомлялось, у ніч на 6 червня 2023 року росіяни підірвали дамбу Каховської ГЕС, спричинивши затоплення на Херсонщині та позбавивши джерела прісної води низку південних областей України.

Через російську атаку 22 березня 2024 року масштабних пошкоджень зазнав ДніпроГЕС. Обидві частини станції припинили виробництво електроенергії.

У ніч на 8 травня росіяни завдали чергового масованого ракетно-дронового удару по об'єктах енергетичної інфраструктури у Вінницькій, Запорізькій, Івано- Франківській, Кіровоградській, Полтавській та Львівській областях. Зокрема, пошкоджені три теплові електростанції Групи ДТЕК.

Фото: Укргідроенерго

www.ukrinform.ua

Exit mobile version