ПриватБанк фінансуватиме аграріїв за держпрограмою компенсацій

ПриватБанк фінансуватиме аграріїв за держпрограмою компенсацій

ПриватБанк активно надаватиме фінансування сільгоспвиробникам за державною програмою компенсацій за сільгосптехніку українського виробництва, яку було анонсовано в межах економічної політики “Зроблено в Україні”.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба банку.

"Ми активно підтримуємо розвиток програм державних компенсацій за придбання техніки вітчизняного виробника. Ці програми є реальною підтримкою не лише агросектору, але і економіки України. Зі свого боку банк розвиває сучасні кредитні програми для аграріїв, щоб зробити кредитування максимально простим, зручним та швидким”, – зазначив член правління ПриватБанку з питань малого та середнього бізнесу Євген Заіграєв.

Згідно з програмою, українські аграрії можуть придбати в кредит від ПриватБанку техніку вітчизняних виробників, внесену у реєстр, і отримати за неї компенсацію до 25% від вартості.

Як повідомлялося, до оновленого переліку вітчизняної техніки та обладнання для агропромислового комплексу, вартість яких частково компенсується за рахунок бюджетних коштів, включено продукцію ще 20 українських виробників. У переліку вже 6 691 номенклатурна позиція техніки та обладнання 64 українських виробників.

Щоб отримати 25% компенсації вартості придбаної техніки чи обладнання, агровиробник має обрати постачальника з переліку на сайті Мінекономіки, придбати необхідну техніку та подати до уповноваженого банку заявку та підтвердні документи. На сьогодні в програмі беруть участь 30 банків.

www.ukrinform.ua