Бюро економічної безпеки з початку року перерахувало до бюджету ₴2,74 мільярда

Бюро економічної безпеки з початку поточного року забезпечили відшкодування майже 2,74 млрд грн завданих державі збитків у завершених кримінальних провадженнях. З них інтересам держави та територіальним громадам відшкодовано майже 2,68 млрд грн.

Про це повідомляє пресслужба БЕБ, передає Укрінформ.

"Детективи ТУ БЕБ в Одеській області забезпечили відшкодування майже 31 млн грн ПДВ будівельною компанією. Її директор умисно ухилився від сплати податків. В ході досудового розслідування підозрюваний визнав свою провину. Компанія повністю відшкодувала збитки завдані державі", – йдеться у повідомленні.

Також нещодавно детективи Головного підрозділу детективів Бюро економічної безпеки України скерували до суду кримінальне провадження за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Наразі підприємство частково відшкодувало збитки завдані Державному бюджету України та сплатило понад 500 млн грн.

На Львівщині детективи БЕБ забезпечили надходження до державного бюджету понад 20 млн грн ПДВ виробником алкогольних напоїв.

На початку 2024 року керівництво компанії склало акти про списання залишків алкогольної продукції, у якої завершився строк придатності, отже вона не підлягала подальшій реалізації. Однак ці дії не були відображені у податковій звітності з ПДВ, що призвело до заниження податкового зобов’язання на суму понад 20 млн грн.

В ході досудового розслідування детективи Теруправління забезпечили відшкодування завданих бюджету збитків у повному обсязі.

Наразі генеральному директору компанії повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 212 КК України. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Як повідомляється, загалом з початку року детективи Бюро економічної безпеки скерували до суду 235 кримінальних проваджень.

www.ukrinform.ua

Exit mobile version