Віскі-коктейль Марка Твена: що любив пити автор Тома Сойера

Що наливав у свою склянку Марк Твен – рецепт гримучого віскі-коктейлю / Колаж УНІАН, фото wikipedia.org, фото ua.depositphotos.com

Американський письменник Марк Твен найбільше прославився завдяки романам “Пригоди Тома Сойєра” та “Пригоди Гекльберрі Фінна”. Однак, окрім тяги до написання книжок, ще однією слабкістю генія 19-річчя був алкоголь.

Зокрема, він цінував смак шотландського віскі й частіше у його стакані вирував мікс алкоголю, який у сучасності ще називають “віскі-коктейль” Марка Твена. Хтось міг би сказати: “Це по-справжньому гримуча суміш!”. Рецепт улюбленого алкогольного напою письменника описав Tastingtable. Акцентується, що його смак розкривається завдяки балансу інгредієнтів, якого дотримувався Твен:

  • Наливаємо у стакан віскі, приблизно 45 мл (Твен любив шотландське);
  • додаємо лимонний сік – 25 мл;
  • 30 мл цукрового сиропу або шматок цукру;
  • даємо кілька крапель біттера “Ангостура”;
  • Твен був прихильником цитрусових, тож, окрім соку лимона, давав собі у склянку ще й шматочок апельсина. Про його пристрасть до цього коктейлю свідчить лист, який Твен писав дружині у 1874 році, перебуваючи в Лондоні. В ньому йшлося:

    Відео дня

    “Ліві, люба, я хочу, щоб ти не забула поставити у ванній кімнаті, коли я приїду, пляшку шотландського віскі, лимон, трохи цукру і пляшку “Ангостури””.

    ЗМІ зазначає, що Твен міг вживати свою “гримучу суміш” тричі на день. Він вважав, що цим покращує травлення. 

    Що з’їв Ернест Гемінґвей перед самогубством

    Життя письменників часто супроводжувалося таємницями й не всі з них людству вдалося розкрити. Зокрема, нещодавно ЗМІ описали, що їв на вечерю відомий письменник Ернест Гемінґвей перед тим, як покінчити життя самогубством у своєму будинку. Запивши страву келихом бордо ввечері 1 квітня, вже зранку 2 квітня він наклав на себе руки у далекому 1961 році, застрелившись.

    www.unian.ua

    Exit mobile version