Механік з 56-річним досвідом радить уникати певних вживаних авто, і ось чому

Механік з 56-річним досвідом радить уникати певних вживаних авто, і ось чому

Скотті Кілмер пояснив, чому не варто купувати старі вживані автомобілі / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, скріншот

Відомий американський механік з 56-річним досвідом Скотті Кілмер застеріг водіїв від купівлі старих вживаних автомобілей. Хоча вони дешевші і можуть здаватися вигідною альтернативою, вони значно менш безпечні, ніж сучасніші моделі авто.

В одному з відео на своєму каналі в YouTube Кілмер наголосив, що новіші машини мають низку систем, які забезпечують безпеку пасажирів. До прикладу, якщо ви потрапите в аварію на старому авто, не факт що в ньому будуть подушки безпеки, і тоді ви ризикуєте сильно вдаритися об кермо. 

“У сучасних автомобілях всюди є подушки безпеки, тому, якщо ви потрапите в аварію, ви не вдаритеся об щось тверде. І сучасні автомобілі мають зони зминання”, – пояснив фахівець.

Відео дня

Крім того, в автомобілях, виготовлених до 2000 року, часто використовували більше сталі, ніж у сучасних автомобілях, що робило їх міцнішими, але це не рятувало під час аварії – авто не брало на себе основний удар. Для порівняння, практично всі сучасні автомобілі мають зони зминання – ділянки кузова, які призначені для того, щоб прийняти на себе пошкодження та пом’якшити удар.

Також Скотті Кілмер зауважив, що нові автомобілі оснащені системами безпеки, які запобігають аваріям, наприклад, антиблокувальною системою гальм.

“Тож, якщо ви турбуєтеся про безпеку, то, мабуть, не варто купувати стару розвалюху”, – додав він.

Яких вживаних авто варто уникати: порада експерта

Відомий автомобільний експерт Джим Старлінг застерігає від купівлі трьох відомих моделей на ринку вживаних автомобілів. Він стверджує, що вони можуть бути неймовірно ненадійними.

Зокрема, чоловік радить уникати Land Rover Discovery Sport, які випускали з 2014 року по теперішній час. За словами Старлінга, проблеми з цією моделлю виникають навіть частіше, ніж з Range Rover Evoque, а його надійність оцінюють у 55,4 %.

www.unian.ua