Кабмін спростив процедуру використання обладнання для енергетичної галузі

Кабмін спростив процедуру використання обладнання для енергетичної галузі

Кабінет міністрів ухвалив постанову, що спростить процедуру розміщення газопоршневих та газотурбінних установок та пов'язаних з ними мереж.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає Укрінформ.

"Сьогодні ухвалюємо постанову, що спрощує розміщення газопоршневих та газотурбінних установок та пов'язаних з ними мереж. Знімаємо цілу низку бюрократичних перепон, процедур, аби процес рухався швидше", – зазначив прем'єр.

Шмигаль підкреслив, що відновлення та відбудова енергетики постійно у фокусі уряду. Він зауважив, що ситуація "надзвичайно складна". За його словами, втративши 8 ГВт потужності, наразі Україна змушена покривати дефіцит шляхом імпорту та аварійної допомоги від західних партнерів.

"Працюємо над тим, щоб до старту наступного опалювального сезону мінімізувати ризики. Ремонти йтимуть паралельно з розбудовою децентралізованої генерації", – додав він.

Також глава уряду зазначив, що Україна розраховує також на подальшу активну підтримку партнерами нашого енергосектору. За його словами, у квітні-травні партнери передали понад 600 тонн гуманітарної допомоги для енергетичної безпеки, включно з генераторами, трансформаторами, кабелями, ізоляторами.

Шмигаль висловив вдячність Об'єднаним Арабським Еміратам, Ірландії, Польщі, Фінляндії, Швеції, Нідерландам, Німеччині, Латвії, Норвегії та іншим країнам за цю підтримку. Він додав, що низка партнерів, зокрема, Великобританія, Японія, Данія, Німеччина, Бельгія, анонсували нові пакети допомоги енергетиці.

Як повідомлялося, Бельгія виділить Україні додаткову допомогу в обсязі 9 мільйонів євро для відновлення енергетичної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російських атак.

Фото ілюстративне: Facebook Олександра Маркушина

www.ukrinform.ua