Пекін відреагував на підвищення тарифів на китайські товари з боку США

Пекін відреагував на підвищення тарифів на китайські товари з боку США

Пекін у вівторок попередив, що нові тарифи Сполучених Штатів на імпорт китайських товарів «серйозно вплинуть» на відносини між двома країнами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Barron`s із посиланням на AFP.

«Це серйозно вплине на атмосферу двосторонньої співпраці. Китай вживатиме рішучих заходів для захисту власних прав та інтересів», – йдеться у заяві міністерства торгівлі Китаю.

Пекін закликав США «негайно виправити свої помилкові дії та скасувати додаткові тарифні заходи проти Китаю».

У КНР заявили, що Вашингтон «політизує та інструменталізує економічні і торгові питання», назвавши це «типовим випадком політичних маніпуляцій».

У міністерстві торгівлі країни додали, що підвищення тарифів на китайський імпорт не відповідають консенсусу, досягнутому під час зустрічі між президентами Сі Цзіньпіном і Джо Байденом минулого року.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, 14 травня, уряд Сполучених Штатів оголосив про підвищення мита на ряд товарів, що імпортуються з Китаю, на загальну суму 18 мільярдів американських доларів.

Згідно з цим рішенням у 2024 році мито на певну продукцію зі сталі та алюмінію зросте з 0–7,5% до 25%; на напівпровідники – з 25% до 50%; мито на електромобілі – з 25% до 100%; мито на літій-іонні акумулятори для електромобілів зросте з 7,5%% до 25%; мито на сонячні елементи – з 25% до 50%; мито на крани типу «судно-берег» зросте з 0% до 25%, мито на шприци та медичні голки – з 0% до 50%.

www.ukrinform.ua