Україна готова бути гарантом продовольчої безпеки для Малаві та інших країн Африки – Президент

Україна готова бути гарантом продовольчої безпеки для Малаві та інших країн Африки - Президент

Президент Володимир Зеленський у телефонній розмові з Президентом Малаві Лазарусом Чакверою заявив, що Київ готовий бути гарантом продовольчої безпеки для Малаві та інших країн Африки.

Про це глава Української держави повідомив у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«…Обговорили двосторонні відносини. Доручили командам підготувати пропозиції для розширення співпраці. У нас є перспективні напрямки: цифровізація та ІТ, освіта, продовольство. Україна готова бути гарантом продовольчої безпеки для Малаві та інших країн Африки», – зазначив Зеленський.

Він подякував Чакверу за послідовну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України та готовність долучитися до відновлення справедливого миру на Саміті миру у Швейцарії.

Як повідомляв Укрінформ, українська гуманітарна ініціатива "Зерно з України" започаткована у 2022 році, ця програма надає вкрай необхідні продовольчі товари країнам Африки, Азії та Близького Сходу, населення яких зіштовхується з голодом та потенційним голодом. У співпраці зі Всесвітньою продовольчою програмою ООН понад 30 країн та міжнародних організацій приєдналися до України в реалізації цієї ініціативи, і до кінця 2023 року понад 170 тисяч тонн зерна було доставлено до країн з найскладнішою продовольчою ситуацією.

25 березня Президент Малаві запровадив надзвичайний стан на більшій частині країни, яка потерпає від посухи, зумовленої природним феноменом Ель-Ніньйо.

Фото: Офіс Президента

www.ukrinform.ua