Успіх Уоррена Баффета: в Гарварді радять інвесторам засвоїти урок №1

Успіх Уоррена Баффета: в Гарварді радять інвесторам засвоїти урок №1

Експерт з лідерства Гарварду назвав “золоту середину”, якою керувався Уоррен Баффет у бізнесі / Колаж УНІАН, фото wikidata, фото ua.depositphotos.com

Уоррен Баффет займає унікальне місце в серцях та умах інвесторів по всьому світу, він – багаторічний генеральний директор холдингової компанії Berkshire Hathaway. Остання є власником акцій та керівником чималої кількості компаній по всьому світу, зокрема, таких акул бізнесу як American Express, Coca-Cola Company тощо. 

Водночас Баффет у свої 93 роки вважається сьомою найбагатшою людиною у світі. Його статки, як оцінював Forbes, доходять до 135,6 мільярда доларів. У чому полягає можлива запорука його успіху? На думку експерта з лідерства Гарвардського університету Білла Джорджа, свого часу Баффет зміг знайти “золоту середину” між тим, що він вміє робити, і тим, що йому дійсно подобається. Таку думку гарвардського експерта пояснив CNBC:

“Щоб бути по-справжньому успішним, щоб зробити щось велике, ви повинні використовувати свої сильні сторони. Ви не можете просто виправляти свої слабкі сторони”.

Відео дня

Водночас Джордж стверджує, що мотивація у роботі не менш важлива за особисті таланти. Якщо трудова діяльність не “запалює” та не подобається, то робота перетворюється на звичайне гаяння часу, каже він.

Іншими словами, успіх прийде до тієї людини, яка розумітиме обидва ці принципи, як сказав експерт з лідерства Гарварду: “Ви можете обійтися одним з них, але ви не зможете бути по-справжньому успішним, якщо не матимете обох”.

За словами Джорджа, існує два типи мотивації: зовнішня мотивація – комфортна зарплата, і внутрішня мотивація – задоволення від роботи.

Обидва відіграють важливу роль у побудові довголітньої кар’єри. “Якщо вас мотивує лише бажання заробляти багато грошей, це швидко вичерпає себе. Ви побачите, що все дуже порожнє, і ви насправді не отримуєте тієї радості, про яку ви думали”, – зазначає Джордж.

Він вважає, що у випадку з Баффетом, той, безперечно, має суттєву зовнішню мотивацію зі статками у мільярди. Водночас відомий бізнесмен є медійною персоною, яка охоче ділиться своїми інвестиційними стратегіями та чимало увагу приділяє благодійності. Джордж вважає, що в цьому полягає його внутрішня мотивація.

Експерт радить кожному працівнику задуматися про власні мотивації, визначити для себе відправні точки в захопленнях та бажаний рівень зарплати. Зрозуміти власні цілі – важливий фактор, і він допоможе рухатися вперед, вважає Джордж.

Поради від одного з “батьків” фармацевтичного бізнесу в США

Раніше ми ділилися порадами ще одного успішного американця, який стояв біля витоків фармацевтичного бізнесу в США, очоливши посаду гендиректора в одній із компаній у 20 столітті. У цьому році Рою Коену виповнився 101 рік, тож успішний американець розповів ЗМІ історію своєї кар’єри. Як каже Коен, він робив у житті багато правильних виборів і один з них – його дружина Джоан. Деталі про те, як Рой піднявся з бідності та став успішним – в матеріалі.

www.unian.ua