На соцвиплати за чотири місяці спрямували 151,2 мільярда – Мінфін

На соцвиплати за чотири місяці спрямували 151,2 мільярда - Мінфін

Інфографіка Упродовж чотирьох місяців 2024 року на соціальні виплати з державного бюджету спрямовано 151,2 млрд грн, із них 38,5 млрд грн – у квітні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

«У січні-квітні 2024 року із держбюджету на соцвиплати було спрямовано 151,2 млрд грн, зокрема у квітні – 38,5 млрд гривень», – йдеться в повідомленні.

За інформацією Мінфіну, 90,4 млрд грн було направлено на фінансове забезпечення виплати пенсій, надбавок і підвищень до пенсій, 26,8 млрд грн – на соціальний захист громадян, які потрапили у складні життєві обставини, 5,1 млрд грн – на підтримку малозабезпечених сімей, 20,1 млрд грн – надання пільг і житлових субсидій громадянам, 7,8 млрд грн – на соціальний захист дітей та сім’ї, та 1 млрд грн на соціальний захист осіб з інвалідністю.

На соцвиплати за чотири місяці спрямували 151,2 мільярда - Мінфін

«За перші чотири місяці цього року соціальні видатки профінансовано в сумі 151,2 млрд грн, або 16% суми видатків загального фонду держбюджету. Найбільше коштів спрямовано на виплату пенсій – 90,4 млрд грн, або 9,6% загального фонду держбюджету. Всі виплати здійснено вчасно та у повному обсязі. Продовжуємо робити все необхідне, щоб соціальні послуги були прозорими, доступними й адресованими саме тим людям, які найбільше їх потребують», – прокоментував заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев.

Як повідомлялось, у 2023 році бюджет Міністерства соціальної політики сягнув рекордних майже 900 млрд грн, що зумовлено збільшенням чисельності людей, які потребували допомоги.

www.ukrinform.ua