НАЗК проаналізує корупційні ризики у централізованих тилових закупівлях для ЗСУ

НАЗК проаналізує корупційні ризики у централізованих тилових закупівлях для ЗСУ

Національне агентство з питань запобігання корупції презентувало концепцію дослідження корупційних ризиків в централізованих тилових закупівлях.

Про це повідомляє пресслужба відомства у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Національне агентство спільно з вітчизняними та міжнародними експертами здійснює Стратегічний огляд системи оборонних закупівель, який був ініційований НАТО. НАЗК розпочинає аналіз корупційних ризиків під час здійснення централізованих тилових закупівель для Збройних Сил України. Це перший етап загального аналізу корупційних ризиків у сфері оборонних закупівель. Такий аналіз дозволить розробити рекомендації, спрямовані на забезпечення прозорості оборонних закупівель та їх сумісності зі стандартами НАТО”, – зазначив заступник голови НАЗК Ярослав Любченко.

У відомстві додали, що НАЗК презентувало концепцію дослідження корупційних ризиків в централізованих тилових закупівлях.

Зазначається, що про це йшлося під час обговорення проблемних питань прозорості оборонних закупівель та налагодження співпраці між зацікавленими сторонами. У заході взяли участь національний координатор з питань співробітництва України з НАТО у сфері розбудови доброчесності разом з представниками Верховної Ради, Міністерства оборони України, державного підприємства Міноборони «Державний оператор тилу», «Агенції оборонних закупівель», а також громадських та міжнародних організацій.

Захід провели за підтримки Центру з питань доброчесності в оборонному секторі при Міністерстві оборони Норвегії (CIDS).

Як повідомлялося, НАЗК презентувало новий посібник, що посилить обізнаність керівників обласних військових (державних) адміністрацій в управлінні корупційними ризиками.

Фото: Міноборони

www.ukrinform.ua