Дратуватимуть вас роками: експерти назвали 6 найбільших помилок в дизайні ванної кімнати

Дратуватимуть вас роками: експерти назвали 6 найбільших помилок в дизайні ванної кімнати

Зручна, добре освітлена з м’якою гамою колорів – ось ідеальная ванна кімната / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Ви проводите пристойну кількість часу у ванній кімнаті, тому важливо, щоб вона була зручною та виглядала добре. На жаль, на етапі планування цього приміщення багато людей припускаються помилок, яку потім створюють купу проблем.

Видання Business Insider, опитавши низку професійних дизайнерів, наводить перелік поширених дизайнерських помилок, які зроблять ванну кімнату джерелом постійного роздратування: 

  1. Відсутні розумні варіанти зберігання речей. Іноді люди надто захоплюються естетичною стороною дизайну, забуваючи про функціональність. Вам буде незручно користуватися ванною кімнатою, якщо ви не передбачите в ній зручно розташоване місце для зберігання гігієнічних засобів та інших потрібних в цьому приміщенні речей. Експерти радять не обмежуватися простою поличкою, а за можливості передбачити спеціальну шафку. Також не слід забувати про поличку біля душової та біля ванни, де шампунь та мило будуть під рукою.
  2. Невдале розташування джерела світла. Ми всі робимо багато “дрібної ретельної роботи” у ванній кімнаті – від банального чищення зубів до вищипування непокірних волосин у бровах. Робити це буде зручніше, якщо, крім однієї центральної лампи, в кімнаті будуть додаткові джерела світла біля дзеркала та за можливості переносне джерело світла.
  3. Не ергономічний дизайн. Те, що виглядає красиво, не обов’язково є зручним у використанні. Низький унітаз або висока ванна можуть виглядати красиво на фото в буклеті, але ви почнете їх проклинати вже на третій день користування. Висота розташування основних елементів ванної кімнати має вкрай важливе значення, вона має враховувати потреби усіх членів сім’ї та можливих гостей дому – від малих дітей до літніх людей.
  4. Маленькі дзеркала. Ванна кімната – місце, де вам найчастіше доводиться розглядати себе самого, доки ви робите гігієнічні чи косметичні процедури. Надто маленьке дзеркало значно ускладнить цей процес.
  5. Блискуча підлога. У більшості випадків блискуча підлога стає дуже слизькою, коли на неї потрапляє вода. Вона може виглядати красиво, але це справді дуже небезпечно у приміщенні, до вода часто потрапляє на підлогу. Саме тому для підлоги ванної кімнати варто обирати шорсткі або матові матеріали.
  6. Надто строкатий дизайн. Більшість людей полюбляють просто полежати у теплій ванні, аби розслабитися та зняти стрес. Надлишкова кількість яскравих кольорів буде саме тим, що почне вас дратувати в такій ситуації і не дасть змоги відпочити. 

Інші цікаві матеріали з побутовими порадами

Як писав УНІАН, перебої з електроенергією змушують українців робити оперативні запаси води для побутових потреб. В таких обставинах варто знати кілька простих правил, які значно спростять вам користування цими водними запасами.

Відео дня

Також ми розповідали, як довго можна користуватися одним рушником. Варто пам’ятати, що на вологому рушнику швидко розмножуються мікроби.

www.unian.ua