Чому краще заварювати листовий чай замість пакетованого

Чому краще заварювати листовий чай замість пакетованого

Який чай краще, розібрались дослідники фото ua.depositphotos.com

Чай – це один з тих напоїв, любов до якого об’єднує людей по всьому світу. Його можна пити гарячим чи холодним, а для заварювання – використати пакетований чай чи листя.

Як пише Chowhound з посиланням на статистику за 2019 рік, у США приблизно 70% населення обирають для себе чай у пакетиках.

Листовий чи пакетований чай – який корисніше

Хоча такий варіант може здатися більш зручним, чайне листя пропонує більше контролю над кожною чашкою та кращий смак. Крім того, можна змішувати різні сорти, підбираючи комбінацію, яка буде ідеальна саме для вас.

Відео дня

Водночас листові чаї також, як правило, кращої якості. Зібрані вручну та більш ретельно оброблені, цілі листя більші та вищого сорту. Тоді як одноразові пакетики часто наповнюють низькоякісним чайним пилом.

Листя краще зберігають оригінальні смаки та аромати рослини для свіжішого та виразнішого смаку, тоді як мелений чай може мати дуже тонкі трав’яні нотки та гіркуватий смак завдяки танінам, які виділяються під час обробки. Розсипний чай містить більше поліфенолів і катехінів, хімічних сполук, які можуть бути корисними для здоров’я.

Чайні пакетики не дуже корисні для планети

З екологічної точки зору марнотратство одноразових пакетиків збільшується, особливо якщо ви п’єте кілька чашок на день. Хоча ви можете подумати, що чайні пакетики можна компостувати, правда полягає в тому, що багато з них виготовляються з пластику, який не піддається біологічному розкладанню. Це робиться для того, щоб їх вміст не потрапив у вашу чашку. Крім того, їхнє компостування несе ризики внести хімічні речовини в ґрунт та будь-яку їжу, вирощену в ньому.

Згідно з  дослідженням 2023 року, пластикові чайні пакетики можуть вимивати мікропластик у гарячу воду. Неможливо сказати, які саме наслідки це має для вас, оскільки більшість людей вживають мікропластик регулярно й неусвідомлено. 

Корисні властивості чаю

Чай здатний принести дивовижну користь для здоров’я, стверджують фахівці. Цей напій має властивості боротьби з раком і може поліпшити здоров’я серця  та кишечника.

Дієтолог Лорен Манакер поділилась своїми улюбленими чаями, які допомагають зберігати фігуру стрункою. Вона назвала 7 найкращих напоїв.

www.unian.ua