Названо 7 звичок, які роблять вас бідними

Названо 7 звичок, які роблять вас бідними

Названо сім найпоширеніших фінансових звичок, які роблять людей бідними / фото ua.depositphotos.com

Фінансова грамотність має вирішальне значення для досягнення економічної стабільності та розриву порочного кола бідності. Однак багато людей борються з деструктивною поведінкою, що призводить до поганих грошових звичок, які можуть увічнити фінансові труднощі, пише newtraderu.com.

Успішний фінансист Стів Бернс описав сім повсякденних моделей поведінки, безпосередньо пов’язаних з поганими грошовими звичками, які можуть загнати вас у бідність.

Грошові звички, які роблять вас бідними

Ось сім найпоширеніших фінансових звичок, які роблять людей бідними, згідно з академічними дослідженнями:

Відео дня

Поганий сон. Заробіток грошей вимагає повноцінного сну. Нестача с ну пов’язана з ожирінням і збільшенням ваги, що може призвести до проблем зі здоров’ям і збільшення медичних витрат, які виснажують фінансові ресурси. Нестача сну порушує здорові звички і здатність приймати рішення. Здобути освіту і зробити успішну кар’єру в умовах постійного недосипання складно.

Нездорове харчування. Наприклад, часті витрати грошей на фаст-фуд, що може негативно вплинути на здоров’я і призвести до захворювань, пов’язаних з ожирінням. Це збільшує витрати на охорону здоров’я і знижує продуктивність, увічнюючи порочне коло бідності.

Залежність від тютюну і психоактивних речовин. Купівля сигарет або інших речовин, що викликають звикання, – це дорога звичка. Тютюнова залежність, особливо починаючи з раннього віку, може призвести до раку порожнини рота та інших проблем зі здоров’ям, які потребують дорогого лікування і знижують потенційні доходи, утримуючи людей у пастці бідності. Наркоманія також є основною причиною бездомності та бідності.

Відсутність фінансової грамотності. Невміння керувати своїми фінансами – погана звичка. Брак знань про складання бюджету, заощадження та інвестування може призвести до хибних фінансових рішень, через які люди залишаються в злиднях. Фінансова стабільність є захисним фактором для сімей, і без фінансової освіти людям складно ефективно управляти своїми грошима.

Відсутність доступу до банківських послуг. Банки мають вирішальне значення для сприяння фінансовій доступності та заохочення заощаджень серед людей з низькими доходами. Без доступу до цих послуг люди з меншою ймовірністю робитимуть заощадження і з більшою ймовірністю залишаться в бідності.

Економічна залежність від державних допомог. Така залежність від уряду може увічнити бідність, не даючи змоги людям розвивати навички та отримувати дохід.

Шкідливі для здоров’я звички. Хронічні проблеми зі здоров’ям можуть призвести до прогулів на роботі, медичних витрат і порочного кола бідності. Через витрати погані звички щодо здоров’я також можуть істотно вплинути на фінансову стабільність людини.

Нагадаємо, раніше було розкрито 5 секретів мільйонерів, які допоможуть розбагатіти.

www.unian.ua