Державний енерготрейдер ЕКУ обрав юридичну фірму для реєстрації офісу у Словаччині

Державний енерготрейдер ЕКУ обрав юридичну фірму для реєстрації офісу у Словаччині

АТ "Енергетична компанія України" обрало український офіс юридичної фірми Kinstellar для супроводу реєстрації дочірньої компанії у Словаччині.

Як передає Укрінформ, відповідний тендер оприлюднений у системі електронних торгів Prozorro.

Очікувана вартість закупівлі становила 4,205 млн грн, остаточна пропозиція ТОВ "Кінстеллар Україна" за свої послуги – 2,925 млн грн.

Учасниками торгів також стали ТОВ "СІ ЕМ ЕС РАЙХ-РОРВІГ ХАЙНЦ" (пропозиція – 2,926 млн грн) та адвокатське об'єднання "Юридична фірма "Астерс" (3,25 млн грн).

ТОВ "Кінстеллар Україна" має надавати ЕКУ такі послуги: підготовка проєктів установчих документів та інших документів, що необхідні для реєстрації офісу, відкриття банківського рахунку, інших реєстрацій та авторизацій; юридичний супровід отримання ліцензії на здійснення оптової торгівлі електричною енергією; реєстрація дочірнього підприємства як платника ПДВ тощо.

Kinstellar – незалежна юридична фірма, що працює у країнах Центральної та Східної Європи, а також Центральної Азії та Туреччині. Офіс Kinstellar в Україні відкрився у 2016 році, а у 2021 році об'єднався з київським офісом провідної міжнародної фірми DLA Piper.

Київський офіс Kinstellar консультував наглядові ради НАК "Нафтогаз України" та НЕК "Укренерго" щодо енергетичних регуляторних питань та питань корпоративного управління в Україні.

Як повідомлялося,ЕКУ у квітні збільшило обсяг імпорту електроенергії з Європи у 1,5 раза. У травні компанія заявила про відновлення цільового експорту електроенергії для підприємств.

АТ «Енергетична компанія України» – національна енерготрейдингова компанія. ЕКУ входить до п’ятірки трейдерів України за обсягами продажу електроенергії, а також до топ-2 трейдерів зеленої електроенергії. ЕКУ заснувала першу державну балансуючу групу учасників ринку електроенергії, яка нині є другою за розміром в Україні. 100% компанії належить державі.

www.ukrinform.ua