Державний оператор тилу цьогоріч заощадив на закупівлях для ЗСУ ₴10,4 мільярда

З початку 2024 року закупівельна агенція «‎Державний оператор тилу» (ДОТ) уклала понад 350 контрактів на загальну суму підписаних договорів – 35,9 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міноборони.

«94% закупівель ДОТ здійснює у Prozorro, що забезпечує максимально можливу відкритість під час війни та протидіє корупційним проявам. Використання Prozorro сприяє залученню широкого кола постачальників і забезпечує чесну конкуренцію, що, зі свого боку, призводить до зниження витрат і підвищення якості продукції», — цитує пресслужба заступника міністра оборони Дмитра Кліменкова.

За його словами, завдяки відкритості та конкуренції, агенції вдалося зекономити 10,4 млрд грн або приблизно п'яту частину грошей, які були закладені в держбюджеті 2024 року на закупівлі ДОТу, та за якими вже підписані контракти.

«В середньому в торгах агенції в Prozorro беруть участь п’ять потенційних постачальників. Зекономлені кошти будуть направлені на закупівлі додаткового майна для ЗСУ, наприклад, засобів індивідуального захисту. Працюємо і надалі на те, щоб військові мали вчасно все необхідне», – додав Кліменков.

Зі свого боку, керівник Департаменту політики закупівель Міноборони Гліб Канєвський зазначив, що переважна частина контрактів укладена з українськими підприємствами.

«Це не лише зміцнює національну економіку, але й сприяє швидшому отриманню товарів на склади ЗСУ. Підтримка місцевих виробників допомагає створювати нові робочі місця під час оборони країни та розвивати її технологічний потенціал», – розповів Канєвський.

Він також додав, що приклад роботи ДОТ демонструє, що ефективна організація процесів закупівель та професійна кадрова політика можуть суттєво підвищити обороноздатність країни, забезпечити економію державних коштів та сприяти розвитку національної промисловості.

Як повідомляв Укрінформ, на початок травня Державний оператор тилу уклав контрактів на 32 млрд грн на закупівлю харчування, одягу, пального для потреб ЗСУ.

Фото: mil.gov.ua

www.ukrinform.ua

Exit mobile version