Україна звертатиметься до партнерів для збільшення фінансування підтримки держслужби – Корнієнко

Впровадження реформи оплати праці на державній службі потребує збільшення фінансування від донорів.

Про це у коментарі Укрінформу заявив перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко після засідання Координаційної рада з питань реформи державного управління, що відбулася при Кабінеті міністрів.

«Ми будемо звертатися до партнерів з проханням збільшити фінансування для програм підтримки державної служби, бюджетної сфери України для того, щоб якісно провести реформу оплати праці на державній службі», – сказав він.

Корнієнко зауважив, що проведення реформи займе кілька років, оскільки має впорядковуватися грейдова система посад та оптимізуватися структура міністерств.

«Це не швидко, але треба розуміти, що для забезпечення гідного рівня оплати праці ми маємо мати додаткові ресурси, зокрема і портфель. Частина видатків була закладена в цьому бюджеті, і ми їх реалізовуємо зараз, але далі треба рухатися у напрямку збільшення допомоги ззовні», – сказав він.

Під час засідання перший заступник Голови ВРУ зауважив, що лінію фінансової підтримки для реформи державного управління в Україні планують створювати поза межами допомоги від ЄС Ukraine Facility. Він додав, що, зокрема, Хорватів та країни Балтії, «роками створювали окремий фонд, задля одномоментного введення грейдової системи».

Як повідомляв Укрінформ, перший заступник Голови ВРУ заявляв, що реформа державного управління є важливою складовою Українського плану, необхідного для запуску чотирирічної програми Ukraine Facility від Євросоюзу, що передбачає надання Україні 50 млрд євро впродовж 2024-2027 років.

www.ukrinform.ua

Exit mobile version