Малюк з Гани встановив рекорд та став наймолодшим художником у світі

Ще з малечку хлопчику сподобалось малювати / колаж УНІАН, фото пресслужба Книги рекордів Гіннеса

Малюк з Гани Ейс-Ліам Анкра встановив рекорд як наймолодший у світі художник чоловічої статі. За словами, його матері Шантель Кукуа Еган, все почалося випадково, коли син, якому було шість місяців, побачив її акрилові фарби, пише The Independent. 

Вона розповіла, що шукала спосіб зайняти свого сина, поки працювала над власними картинами. 

“Я розстелила на підлозі полотно і додала на нього фарби, а потім в процесі повзання він розмазав усі кольори по полотну”, – зазначила Еган. 

Відео дня

Тоді й народилася його перша картина під назвою “Повзання”. За підтримки матері Ейс-Ліам продовжував малювати і далі. 

Таким чином малюку було чим зайнятися / фото пресслужба Книги рекордів Гіннеса

Вже у червні минулого року Еган вирішила подати заявку на рекорд, проте в листопаді у Книзі рекордів Гіннеса їй повідомили, що для того, аби побити попередній рекорд, її син повинен виставляти та продавати картини. 

У січні вона організувала першу виставку свого сина в Музеї науки та техніки в Аккрі (столиця Гани), де було продано 9 з 10 його робіт, проте вона не назвала ціну, за яку вдалося продати ці картини. 

Після чого Книга рекордів Гіннеса підтвердила цей рекорд та минулого тижня заявила, що “у віці 1 року 152 днів маленький Ейс-Ліам Нана Сем Анкра з Гани є наймолодшим у світі художником чоловічої статі”.

Хлопчик наразі допомагає малювати картини у маминій студії / фото пресслужба Книги рекордів Гіннеса

“Сьогодні Ейс-Ліам, якому в липні виповниться 2 роки, все ще любить малювати і охоче супроводжує маму до її студії, де спеціально для нього виділено куточок. За словами Еган, іноді він малює лише п’ятихвилинними сеансами, повертаючись до одного й того ж полотна протягом кількох днів або тижнів”, – додали у матеріалі.

За словами Еган, встановлення світового рекорду не змінило їхнього життя. Щодо картини “Повзання”, то жінка не буде її продавати, а планує залишити в родині. 

Встановлення рекордів – останні новини

Як писав УНІАН, раніше компанія Ілона Маска SpaceX встановила рекорд багаторазового використання ракети Falcon 9. 

“Falcon 9 здійснила перший 21-й запуск і посадку прискорювача та доставила 23 супутника Starlink на низьку навколоземну орбіту з Флориди”, – зазначили у заяві компанії.

Також повідомлялось, що 106-річний американець став найстарішим парашутистом світу. Перший свій рекорд він встановив у 2020 році, коли йому було 103 роки. 

 “Це була моя мрія […] Я ніколи не думав, що протримаюся так довго”, – зазначив чоловік. 

www.unian.ua

Exit mobile version