РФ прагне привласнити уранові активи у Нігері, які належать Франції – Bloomberg

Росіяни мають намір поглинути уранові активи, що знаходяться на території Республіки Нігер, які належать компанії з Франції, аби кинути виклик інтересам Заходу в Африці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Bloomberg.

За словами обізнаних із цим джерел, РФ прагне придбати уранові активи в Нігері, якими володіє контрольована державою французька компанія, що є ще одним викликом інтересам країн Заходу в Африці.

Як зазначається, російський "Росатом" контактував із військовою владою Нігеру щодо можливості поглинання активів французької Orano SA – великої французької державної компанії, яка є лідером атомної промисловості країни.

"РФ посилює власні економічні, дипломатичні та військові зв'язки в Африці, зокрема, після перевороту в Нігері, і вона розглядає цю частину світу як стратегічну інвестиційну можливість", – сказав ядерний аналітик Марк Гіббс.

Однак, переговори щодо передачі активів росіянам знаходяться на ранній стадії, умови для реалізації такого кроку ще не визначили.

За даними Всесвітньої ядерної асоціації (WNA), станом на позаминулий рік на Нігер припадало близько 4% всього світового видобутку уранових рудників.

Як повідомляв Укрінформ, Інститут вивчення війни (ISW) у своєму звіті у січні писав, що Міністерство оборони РФ продовжує докладати зусиль, спрямованих на розширення впливу Росії в країнах Африки. Так, підконтрольний Міноборони РФ «Африканський корпус» 26 січня повідомив про прибуття російського оборонного відомства до міста Уагадугу, Буркіна-Фасо.

Фото ілюстративне: Getty Images

www.ukrinform.ua

Exit mobile version