Що станеться з вашим тілом, якщо будете їсти персики щодня

Персики мають багато корисних властивостей для здоров’я / фото ua.depositphotos.com

Вже скоро розпочнеться сезон персиків. Зареєстрований дієтолог Міранда Галаті розповіла для USA TODAY, чи є недоліки у вживанні цього фрукта. 

За словами Галаті, персики “безумовно сприяють зміцненню здоров’я”. Вона згадала про дослідження, які показали, що постійне вживання персиків може сприяти зниженню ваги, здоров’ю серця, травленню, імунітету та захистити від таких проблем, як хвороби серця, діабет та хвороба Альцгеймера.

“Як і багато інших фруктів, персики корисні для здоров’я серця і контролю ваги, оскільки вони низькокалорійні, не містять холестерину і натрію. Вони також містять клітковину та рідину, які покращують травлення та підтримують здоров’я товстої кишки впродовж тривалого часу. Персики містять поліфеноли, каротиноїди, вітамін А і вітамін С, які захищають від хвороб і підтримують імунітет”, – пояснила дієтолог. 

Відео дня

Проте з’їдання одного персика або іншого фрукта не є обов’язково найкращим варіантом насичення. Якщо додати такі продукти, як йогурт або горіхи, це може зберегти не лише відчуття ситості, але й допомогти “притупити реакцію на рівень цукру в крові, яку ви можете отримати від вживання фруктів”.

“Поєднання фруктів з джерелом білка та/або жиру може допомогти засвоєнню поживних речовин і насиченню. Це тому, що фрукти іноді містять жиророзчинні поживні речовини, такі як вітаміни A, D, E і K, які краще засвоюються, коли їх їдять з джерелом жиру. Фрукти самі по собі насичують, оскільки містять рідину і клітковину, але вони можуть бути ще більш ситними в поєднанні з білками”, – запевняє Галаті.

Проте персики можуть бути не найкращим вибором для тих, хто страждає на синдром подразненого кишківника або має чутливий шлунок. За словами дієтолога, це фрукти, які мають високий вміст FODMAP, тобто певних вуглеводів, які можуть викликати розлади травлення.

Які ще фрукти корисні для здоров’я

Раніше дієтологи назвали фрукти, які зроблять ваше серце здоровішим, особливо влітку. Зокрема до цього переліку увійшли й персики, адже вони багаті на калій, вітамін С і клітковину.

Також дієтолог пояснила, чи дійсно грейпфрут може знижувати кров’яний тиск. За словами експерта, грейпфрут містить багато калію, клітковини та вітамін C, які є необхідними поживними речовинами, що підтримують імунну та серцево-судинну системи людини. 

“Якщо ви регулярно їсте грейпфрут, а він багатий на більш широку та ефективну клітковину, це допоможе вам почуватися більш задоволеними, потенційно зменшуючи споживання калорій і допомагаючи вам схуднути. Зменшуючи навіть невелику кількість маси тіла, ми бачимо користь для артеріального тиску”, – зауважила дієтолог Палінскі-Вейд.

www.unian.ua

Exit mobile version