Оборудка зі щебенем на ₴400 мільйонів: у справі посадовців Полтавського ГЗК завершили слідство

Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування стосовно привласнення майже 400 млн бюджетних гривень посадовцями та службовими особами ПрАТ “Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат”, який підконтрольний підсанкційному мільярдеру Костянтину Жеваго. Матеріали справи відкриті для ознайомлення.

Як передає Укрінформ, про це ДБР повідомляє у Фейсбуці. 

“Працівники ДБР завершили досудове розслідування стосовно сімох посадовців та службових осіб ПрАТ “Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат”. Менеджмент товариства, яке належить олігарху – втікачу Костянтину Жеваго, привласнив десятки мільйонів гривень”, – ідеться у повідомленні.

Керівництво комбінату протягом 2019-2021 років протиправно розпоряджалося корисними копалинами загальнодержавного значення. Не маючи спеціального дозволу на користування надрами воно незаконно реалізувало тонни мінеральної сировини на майже 80 млн грн.

Потім через залучені до схеми підприємства перепродали цю ж саму сировину, але набагато дорожче. Зокрема топменеджмент продавав без відповідних дозволів щебеневу сировину, яка виготовлялась з відходів, видобутих у кар’єрі корисних копалин.

Сума оборудки становила понад 370 млн грн.

Матеріали кримінального провадження за ч. ч. 3, 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191, ч. ч. 3,5 ст. 27 ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України відкриті для ознайомлення підозрюваним та їх захисникам.

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Як повідомлялось, у червні 2023 року Служба безпеки України спільно з ДБР повідомили про підозру у привласнені майже 400 млн бюджетних гривень керівництву Полтавського ГЗК, який підконтрольний підсанкційному мільярдеру Костянтину Жеваго.

Фото: EBA

www.ukrinform.ua

Exit mobile version