За підтримки Світового банку з початку війни до бюджету залучили $31 мільярд – Мінфін

З початку повномасштабного вторгнення в межах механізмів Світового банку було залучено 31 млрд дол. прямої бюджетної підтримки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

“Завдяки активній роботі команд Міністерства фінансів України, уряду України та Світового банку, третій рік поспіль маємо можливість залучати необхідний обсяг коштів для забезпечення пріоритетних бюджетних видатків. Це пенсії, оплата праці працівників секторів освіти та охорони здоров’я, соціальний захист населення, гуманітарна підтримка… Переконаний, що наша подальша взаємодія стане вагомим внеском у забезпечення потреб України у поточному та наступному роках”, – сказав міністр фінансів Сергій Марченко.

Зазначається, що від початку повномасштабного вторгнення в межах механізмів Світового банку було залучено 31 млрд доларів США прямої бюджетної підтримки.

Крім того, на стадії реалізації перебувають 5 інвестиційних проєктів, створених банком від початку повномасштабної війни, на загальну суму понад 830 млн доларів США та близько 38 млн євро. Ініціативи спрямовані на фінансування підтримки аграріїв, медичного сектору, соціальної допомоги, а також відновлення та відбудови.

Як повідомлялося, президент Світового банку Аджай Банга заявив, що він «абсолютно» відкритий до управління фондом для України, якщо країни G7 вирішать спрямувати на це доходи від заморожених російських активів.

Фото: Мінфін

www.ukrinform.ua

Exit mobile version