Забудьте про правило 10 тисяч кроків: дослідники з’ясували, що насправді важливо у ходьбі

Ходьба є дуже корисною для здоров’я людини / фото ua.depositphotos.com

Вам не знадобиться жодне спорядження під час ходьби, адже це ви можете робити будь-де та безплатно. Якщо ви ходите для того, щоб покращити свою фізичну форму, дослідники з’ясували, що ваш темп важливіший, ніж кількість кроків, пише tom’s guide. 

Зазвичай фітнес-тренери кажуть, що потрібно ходити 10 тисяч кроків щодня, проте ця цифра не є обґрунтованою в жодних дослідженнях. Дослідники з Університету штату Массачусетс вважають, що важливішим може бути досягнення темпу в 100 кроків за хвилину. 

Також команда проаналізувала попередні дослідження та виявила, що темп 100 кроків на хвилину можна класифікувати як вправу помірної інтенсивності для покращення фізичної форми та підвищення частоти серцевих скорочень. 

Відео дня

Звісно, ви можете не обов’язково використовувати ходьбу як основну форму кардіотренувань, проте, згідно з чинними рекомендаціями Міністерства охорони здоров’я та соціальних служб США, дорослі мають прагнути до щонайменше 150 хвилин аеробної фізичної активності помірної інтенсивності, які розподілені впродовж тижня. 

“Тож, хоча вам не обов’язково відмовлятися від спокійних усвідомлених прогулянок, час від часу збільшуючи темп, ви зможете досягти рекомендованих тижневих цілей, особливо якщо ви не є прихильником бігу чи інших аеробних вправ і віддаєте перевагу прогулянкам”, – радять у матеріалі.

Крім того, важливо урізноманітнювати свою активність. Фахівці рекомендують виконувати “вправи для зміцнення м’язів помірної або більшої інтенсивності, які залучають усі основні групи м’язів, 2 або більше днів на тиждень”.

“Однак це не означає, що ви повинні відвідувати спортзал кілька разів на тиждень. Замість цього ви можете придбати набір регульованих гантелей і гирю, а також використовувати тренування з високоінтенсивним опором (HIRT), щоб опрацювати м’язи і підвищити частоту серцевих скорочень для додаткового кардіотренування”, – підкреслюють у публікації. 

Користь ходьби

Раніше фітнес-експерт назвала 6 причин, чому ходьба є найкращою фізичною вправою для здоров’я людини. Вона розповіла, що ходьба підвищує частоту серцевих скорочень, змушуючи вас дихати швидше. Також ходьба надає всі переваги помірного аеробного тренування, уникаючи при цьому впливу на суглоби. 

Також експерт розповів про 3 “низькоінтенсивні” вправи, які допоможуть вам схуднути. Серед них є і ходьба. 

“Ходьба у швидкому темпі, на мою думку, є доступним і ефективним видом малоінтенсивних вправ, які можуть допомогти у спалюванні калорій і сприяти втраті жиру з усіх ділянок тіла, включаючи область живота”, – пояснив фахівець з бодибілдингу та консультант Bodybuilding Reviews Надер Кудімат.

www.unian.ua

Exit mobile version