Лікар назвала 5 неочікуваних показників того, що вам потрібно більше рухатися

Важливо під час робочого дня не забувати рухатись, каже лікар / фото ua.depositphotos.com

Для гарного самопочуття людині потрібно постійно рухатися, проте сидяча робота іноді не дає можливості для фізичних вправ. Ліцензований лікар фізичної терапії Ліза Н. Фолден розповіла про п’ять несподіваних ознак, на які варто звернути увагу, аби зрозуміти, що вам потрібно рухатися більше, передає EatingWell. 

Погана робота кишківника

“Коли ваш кишківник переповнений, це ознака того, що ви або не отримуєте достатньо клітковини та води… або недостатньо рухаєтесь. Лежати або сидіти більшу частину дня – чудовий спосіб зупинити роботу кишківника”, – пояснює Фолден. 

За її словами, аби покращити становище, потрібно регулярно рухатися. Вона радить прогулятися під час обідньої перерви або взяти за правило вставати та потягнутися кілька разів впродовж дня. За це ваше тіло та кишківник будуть вам вдячні.

Відео дня

М’язова напруга

“Ваші м’язи схожі на гумові стрічки. Чим більше ви їх розтягуєте і рухаєте, тим гнучкішими вони стають. Коли ви припиняєте їх рухати, вони застигають або підтягуються. По суті, вони стають коротшими. Коли це відбувається, звичайні повсякденні рухи можуть здаватися вам більш незручними та складними”, – пояснила фахівець.

За її словами, якщо вам дискомфортно виконувати повсякденні рухи, такі як підняття предмета з підлоги, то саме час почати займатися розтяжкою. Фолден рекомендує витрачати кілька хвилин тричі на тиждень на такі вправи. 

Ваші суглоби стали скутими

Експерт каже, що суглоби людини містять синовіальну рідину. 

“Ця рідина допомагає суглобам рухатися плавно і без болю. Коли ви знаходитесь в нерухомому стані і не робите багато вправ, вироблення цієї рідини починає сповільнюватися, і ваші суглоби це помічають”, – підкреслила Фолден.

Тому варто додати піші прогулянки до вашого розпорядку дня та пити достатньо води, щоб відновити рух цієї рідини.

Ви швидко втомлюєтесь

Також якщо ви помічаєте, що підйом сходами або прогулянка по магазину вас втомлює, то це говорить про те, що вам варто додати більше кардіонавантажень у повсякденне життя. 

“Це відбувається тому, що ваші легені та серце більше не звикли до перекачування крові та роботи зі швидкістю, що перевищує рівень сидячого життя. Тому вони перенапружуються, коли ви виконуєте активні дії, такі як біг до машини або ходьба на пагорбі. Підтримувати своє тіло в активному стані – найкращий засіб для втомлених серця і легенів”, – підкреслила експерт. 

Погіршення настрою

За словами Фолден, недостатня фізична активність може бути однією з причин погіршення настрою. 

“Регулярна фізична активність змушує ваш організм виробляти більше “гормонів щастя”, також відомих як ендорфіни, – запевняє фахівець.

Користь ходьби 

Раніше дослідники розповіли, що під час ходьби важливим є її темп, а не кількість кроків. Дослідники з Університету штату Массачусетс вважають, що важливішим може бути досягнення темпу в 100 кроків за хвилину. 

Також тренер розповів, що для схуднення є кращим – біг чи ходьба. За її словами, як правило, більше калорій спалює біг. Проте, каже експерт, ходьба під нахилом – є ще одним цінним видом кардіо.

www.unian.ua

Exit mobile version