Найрозумніші собаки: 10 порід, які вирізняються блискучим інтелектом

Найрозумніші собаки: 10 порід, які вирізняються блискучим інтелектом

Ці собаки дуже розумні та легко вчаться/ колаж УНІАН / фото depositphotos

Якщо ви думаєте про те, щоб завести собаку, то перед вами стоїть складний вибір з понад 200 порід. Однак, якщо ви хочете розумного пса, який легко вчиться і піддається дресеруванню, є певні породи, які ідеально підійдуть. 

Портал The Scotsman назвав 10 найрозумніших порід собак за результатами опитування експертів-кінологів. 

1. Бордер коллі найкращий собака, коли йдеться про інтелект. Їх зазвичай використовують для випасання овець, але це лише верхівка айсберга. Крім того, вони можуть вивчити величезну кількість слів і команд, а також можуть виконувати широкий спектр робіт і завдань. 

Відео дня

2. Пудель. Ця порода собак має гострий розум, поступаючись лише бордер-коллі. Попри малий розмір вони надзвичайно розумні, тому чудові службові собаки. 

3. Німецька вівчарка. Ця собака часто допомагає виявити наркотики та вибухівки, а ще вона розуміє нову команду лише після п’яти повторень і виконує команду щонайменше у 95% випадках. 

4. Золотистий ретривер. Ця порада є однією з найдружелюбніших та найрозумніших собак у світі. Золотисті ретривери ідеально підходять для пошуково-рятувальних робіт та вирізняються своєю слухняністю та відданістю справі.

5. Доберман має особливий талант оцінювати потенційні загрози, що робить його чудовим сторожовим собакою.

А до другої п’ятірки експерти віднесли:

1. Афганського хорта,

2. Басенджі,

3. Борзоя,

4. Чау-чау,

5. Бульдога. 

Раніше УНІАН розповідав, собаки яких порід не бояться довгі поїздки в машині. Ці тварини володіють усіма необхідними якостями, щоб стати ідеальним пасажиром. 

www.unian.ua