Нафта дорожчає на тлі прогнозів ЕІА та даних API

Ціни на нафту зросли в середу, 12 червня, на тлі прогнозу Управління енергетичної інформації США й ОПЕК щодо зростання попиту та скорочення запасів у США за даними API.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Як повідомляє Reuters, ф'ючерси на нафту Brent зросли на 37 центів, або 0,45%, до $82,29 за барель, а ф'ючерси на американську нафту West Texas Intermediate (WTI) підвищилися на 46 центів, або 0,6%, до $78,36.

EIA підвищила свій прогноз зростання світового попиту на нафту на 2024 рік до 1,10 млн барелів на добу (б/д) з попередньої оцінки в 900 тис. б/д, тоді як Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) зберегла свій прогноз відносно сильного зростання світового попиту на нафту на 2024 рік, посилаючись на очікування подорожей і туризму у другій половині року.

Минулого тижня ціни знизилися більш як на 2% після заяви ОПЕК та її союзників, що поступово припинять скорочення видобутку з жовтня.

Водночас запаси сирої нафти в США скоротилися на 2,428 млн барелів за тиждень, що закінчився 7 червня, повідомляють ринкові джерела з посиланням на дані Американського інституту нафти (API). Зниження було більшим, ніж очікували аналітики, опитані Reuters.

www.ukrinform.ua

Exit mobile version