Понад 30 партнерів доєдналися до Альянсу стійкості українського МСБ – Мінекономіки

Україна та Німеччина разом із 12 іншими країнами та 17 установами розвитку і міжнародними організаціями започаткували Альянс стійкості малого та середнього бізнесу для України; його бюджет на чотири роки сягне 7 млрд євро.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Як прокоментувала перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко, Альянс "допомагатиме впроваджувати нашу нову стратегію відновлення МСБ, яка буде прийнята невдовзі. Впродовж наступних чотирьох років загальний розмір підтримки МСБ становитиме приблизно 7 млрд євро”.

У Мінекономіки зазначають, що до спільноти приєдналися як країни, так і установи з фінансування та розвитку і міжнародні організації.

Це, зокрема, Австрія, Канада, Естонія, Європейський Союз, Німеччина, Японія, Люксембург, Нідерланди, Норвегія, Іспанія, Швейцарія, Велика Британія, а також ЄС, Світовий банк, Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), ПРООН, ЮНІДО, Банк розвитку Ради Європи (CEB), Європейський банк реконструкції та розвитку, Європейський інвестиційний банк (EIB) та Європейський інвестиційний фонд (EIF), Міжнародна організація з міграції тощо.

Усі члени-засновники роблять внесок в Альянс через фінансові інвестиції, політичні консультації або програми з розвитку. Загальні зобов’язання наразі становлять понад 7 млрд євро на поточні та нові програми МСБ, з яких понад 4,5 млрд євро – фінансування нових проєктів.

Основні внески за новими зобов’язаннями на 3,9 млрд євро надходитимуть у межах програми Ukraine Facility. Зокрема, українські МСП отримають доступ до фінансових інструментів у рамках інвестиційного компонента Ukraine Investment Framework.

Цей пакет також передбачає нове фінансування від Європейського банку реконструкції та розвитку для задоволення потреб українських компаній у ліквідності та підтримки підприємств, які постраждали від війни, івразливих груп населення.

Крім того, виплати з бюджету ЄС допоможуть уряду України здійснити реформи, пов’язані з МСП, та підтримати їх фінансово.

Як повідомлялось, аби досягти середнього рівня показників ВВП на душу населення, який існує в Євросоюзі, та успішно інтегруватися в ЄС, Україна потребуватиме від 10 до 30 млрд євро щороку інвестицій упродовж наступних десяти років.

www.ukrinform.ua

Exit mobile version