У Держдепі вважають, що Україна може стати для ЄС природним банком «зеленої енергії»

Перебудова енергосектору України в умовах війни має розглядатися на Заході не як безкінечна потреба в зовнішній допомозі, а як можливості для бізнесу, що дозволить Європі остаточно відмовитися від енергопостачання з РФ.

Про це заявив у середу на Міжнародній конференції з відновлення України в Берліні помічник держсекретаря США з питань енергоресурсів Джеффрі Паєтт, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Нам потрібно змінити парадигму того, як ми бачимо енергетичне майбутнє України. Занадто багато дискусій про Україну як одержувача допомоги – ми повинні думати про Україну як про можливість для бізнесу»,- наголосив представник Держдепу.

Він підкреслив, що це також допоможе вирішити важливе питання остаточної відмови Європи від російських енергоносіїв.

«Європа ніколи знову не розглядатиме Росію як надійного постачальника, а це означає, що Європі доведеться шукати нові джерела енергії з поглядом у майбутнє», – зазначив Паєтт.

У цьому зв’язку він наголосив, що Україна є «природним банком зеленої енергії» для ЄС з точки зору своїх вітрових і сонячних ресурсів, потенціалу біомаси, а також наявних та запланованих ядерних потужностей. Крім того, за його словами, Україна має перспективи розвитку водневої економіки.

Як повідомляв Укрінформ, у середу на полях Конференції з питань відновлення України в Берліні підписується ціла низка важливих документів, зокрема у сферах оборони та енергетики.

www.ukrinform.ua

Exit mobile version