Що краще зелений чай чи кава: лікарі та дієтологи розповіли, який напій корисніший

Дієтологи розповіли всю правду про ці напої / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Ідея про те, що зелений чай є кориснішим за каву, існує вже багато років. Попри те, що більшість людей випиває принаймні одну чашку кави щодня, багато хто вважає, що зелений чай є кращим напоєм. Лікарі та дієтологи розповіли, чи насправді це так для Aol.

Однією з головних причин, чому зелений час є кращим напоєм є те, що він містить менше кофеїну, ніж кава. 

“Чашка кави вагою 8 унцій може містити близько або понад 100 мг кофеїну, тоді як чашка зеленого чаю такого ж розміру може містити 50 мг або менше”, – пояснила доктор медичних наук, лікар первинної медичної допомоги з Атланти Неха Патак. 

Відео дня

Проте люди можуть вживати каву, міксуючи її з різними додатками. 

“Люди зазвичай п’ють каву з вершками, цукром та/або смаковими сиропами, які можуть додати багато калорій і підвищити глікемічний індекс, особливо коли п’ють її перед тим, як щось поїсти”, – зауважила зареєстрований дієтолог з Денвера Кетрін Ралл.

Відомо, що зелений чай корисний тим, що містить багато антиоксидантів. 

“Зелений чай містить багато катехінів – антиоксидантів, які допомагають боротися з артритом і запаленням. Катехіни також можуть призвести до поліпшення загального стану серця. Окрім здатності захищати клітини шкіри від пошкодження ультрафіолетом, цей суперпродукт містить амінокислоти, які корисні для зміцнення здоров’я мозку, покращення настрою та зменшення стресу”, – розповіла сертифікований лікар сімейної медицини з Техасу Брінна Коннор.

Також зелений чай може сприяти зменшенню ваги. 

“Зелений чай має вражаючі протизапальні властивості. Дослідження також виявили, що зелений чай може допомогти знизити рівень глюкози та інсуліну, що є великою перевагою, якщо ви боретеся з інсулінорезистентністю або зайвою вагою”, – підкреслила зареєстрований дієтолог з Бостона Алісса Пачеко. 

Проте важливо пам’ятати, якщо зелений чай корисний, то це не означає, що кава є шкідливою для вас. Також багато експертів стверджують, що кава має безліч переваг для здоров’я. 

“Кава також містить багато антиоксидантів, які пов’язані з кращим метаболізмом глюкози та меншим запаленням. Дослідження кави також показали, що вона може покращити рівень енергії, розумову активність та фізичну працездатність. Вона також може знизити ризик певних захворювань, таких як діабет 2 типу та хвороба Альцгеймера”, – зазначила Неха Патак.

Проте каву варто вживати помірковано, як і інші багато продуктів. 

“Кава може мати ризики для здоров’я, якщо вживати її у великих кількостях. Окрім безсоння, дратівливості та нерегулярного серцебиття через високий рівень кофеїну, кава також може викликати тимчасове підвищення кров’яного тиску, особливо у людей, які не є постійними споживачами кави”, – пояснила Брінна Коннор.

Своєю чергою сертифікований терапевт і фахівець з жіночого здоров’я з Нью-Джерсі Сома Мандал радить обирати високоякісні, органічні бренди зеленого чаю, які не піддаються надмірній обробці непотрібними добавками.

Які ще напої корисні для здоров’я

Раніше вчені назвали вісім переваг для здоров’я, якщо вживати чорну каву. Цей напій може бути корисним для серця, може знизити ризик розвитку діабету 2 типу, покращити настрій та зменшити рівень депресії. 

Також було названо переваги трояндового чаю для здоров’я людини. Відомо, що цей напій не містить кофеїну, тому точно не несе небезпеки для організму.

“Він не містить кофеїну, є гарним джерелом гідратації, багатий на антиоксиданти і може допомогти полегшити менструальні болі”, – запевнила дієтологиня Віна В.

www.unian.ua

Exit mobile version