Одеса має стати найбільшим центром логістики Чорноморського басейну – Труханов

Через вдале геополітичне розташування та необхідну інфраструктуру Одеса претендує на те, щоб стати найбільшим центром логістики Чорноморського басейну.

Про це мер Одеси Геннадій Труханов повідомив під час виступу на «Black Sea Security Forum», передає Укрінформ.

«Одеса давно зробила свій вибір. Ми боремося за український прапор. Ми претендуємо на те, щоб стати найбільшим центром логістики Чорноморського басейну. Наша інфраструктура та геополітичне розташування ідеально відповідають цим критеріям», – сказав Труханов.

Міський голова додав, що перед війною в Одесі завершили будівництво нової злітно-посадкової смуги, здатної приймати борти логістичних перельотів. Також в місті є зручна залізнична розв’язка.

«Наше місто заслужило право бути новим повоєнним центром морської торгівлі та морської безпеки. Я вважаю, що вже сьогодні необхідно розпочати вироблення нових правил, які забезпечать вільну та безпечну торгівлю в Чорному морі. Я закликаю вас сприяти тому, щоб Одеса стала центром прийняття таких рішень. Ваша позиція – це найкраща відповідь на наративи російської пропаганди», – звернувся Труханов до гостей.

Як повідомляв Укрінформ, в Одесі 14-16 червня проходить міжнародний «Black Sea Security Forum», головна тема якого – обговорення безпекової ситуації в Чорноморському регіоні. Серед ключових спікерів заходу присутні експрезидент Франції Франсуа Олланд, колишній премʼєр Австралії Тоні Ебботт, спецпредставник США у переговорах щодо України (2017-2019) Курт Волкер, офіцер британської армії, полковник Річард Джастін Кемп, посол США в Україні Бріджит Брінк.

www.ukrinform.ua

Exit mobile version