За програмою «Власна справа» гранти на розвиток бізнесу виділено 684 ветеранам

Від старту ветеранського компонента грантової програми “Власна справа” переможцями стали вже 684 ветеранів та членів родин учасників бойових дій; у їхній бізнес держава інвестує через гранти 313 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України, передає Укрінформ.

«38 ветеранів та других з їхнього подружжя визнані переможцями вже десятої цього року хвилі ветеранського компонента програми “Власна справа”. Держава інвестує в започаткування або масштабування їхнього бізнесу через гранти близько 21 млн грн. Загалом вже 684 ветерани та члени їхніх родин отримали позитивне рішення про надання гранта від старту цього напрямку програми на загальну суму 313 млн грн», – зазначила заступниця міністра економіки Тетяна Бережна.

За її словами, близько третини підприємців, які скористались програмою, відкриють нові компанії, інші – розвиватимуть вже діючий бізнес. Під час реалізації своїх бізнес-проєктів вони створять більше 1,3 тис. нових робочих місць.

Серед 38 переможців десятої цього року хвилі подання заяв на гранти – 21 учасник бойових дій та 17 членів родин ветеранів.Троє переможців отримали грант на 250 тис. гривень, 29 – до 500 тис. грн, ще шестеро – до 1 млн грн.

Найбільше грантоотримувачів з Івано-Франківської, Полтавської, Львівської та Київської областей, а також з міста Києва. Найпопулярніші сфери, в яких вони планують розвивати свій бізнес, – оптова та роздрібна торгівля, транспорт, складське господарство, поштова та кур'єрська діяльність, тимчасове розміщування й організація харчування, надання інших видів послуг.

Як повідомлялося, учасники бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни, а також другий з їх подружжя можуть отримати такі гранти: до 250 тис. грн, до 500 тис. грн та до 1 млн грн – для ветерана за умови створення одного, двох та чотирьох робочих місць відповідно.

При отриманні гранта від 500 тис. грн до 1 млн грн ветеран має бути зареєстрований як ФОП не менше трьох років. Окрім того, такий грант надається за умови співфінансування 70/30, тобто отримувач гранта має вкласти в свою справу 30% власних коштів, 70% коштів надасть держава.

Заявки на отримання гранта подаються через портал "Дія" разом із бізнес-планом.

www.ukrinform.ua

Exit mobile version