На соцвиплати з початку року спрямували понад ₴187 мільярдів – Мінфін

Інфографіка Упродовж п'яти місяців 2024 року на соціальні виплати з державного бюджету спрямовано 187,29 млрд грн, із них 113,9 млрд грн – на пенсійні виплати.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

"У січні – травні 2024 року із держбюджету на соцвиплати було спрямовано 187,2 млрд грн, зокрема у травні – 36,0 млрд гривень", – ідеться в повідомленні.

За інформацією Мінфіну, 113,9 млрд грн було спрямовано на фінансове забезпечення виплати пенсій, надбавок та підвищень до пенсій, призначених за пенсійними програмами, та дефіциту коштів Пенсійного фонду; 32,7 млрд грн – на соціальний захист громадян, які потрапили у складні життєві обставини; 6,4 млрд грн – на підтримку малозабезпечених сімей, 23,0 млрд грн – надання пільг і житлових субсидій громадянам.

Крім того, 9,8 млрд грн спрямовано на соціальний захист дітей та сім’ї; 1,4 млрд грн – на соціальний захист осіб з інвалідністю.

«Порівняно із довоєнним періодом соціальні видатки зросли у 1,5 раза, а кількість отримувачів зросла на 40%: з 3,6 млн осіб до майже 5 млн осіб. Основна причина – вимушене залишення своїх домівок та створені війною умови, коли люди втрачають доходи, заробітки, роботу тощо», – сказав заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев.

За його словами, незважаючи на всі перешкоди, на сьогодні в Україні нема заборгованості із соціальних виплат, вчасно та у повному обсязі забезпечено всі соціальні потреби.

Як повідомлялося, у державному бюджеті на 2024 рік на соціальні видатки передбачено майже 470 млрд грн; порівняно із 2023 роком суму збільшено на 25 млрд грн.

www.ukrinform.ua

Exit mobile version