Як правильно їсти зерна чіа: експерти розповіли, чому це насінна треба додати в раціон

Чіа є джерелом енергії / фото ua.depositphotos.com

Останніми роками насіння чіа набуло величезної популярності. Його хвалять за вражаючий набір переваг для здоров’я, а також можливість додавати в різні страви та закуски. Крім того, багато експертів рекомендують споживати їх натщесерце для максимального ефекту. 

“Насіння Чіа є потужним, якщо вживати його натщесерце. Воно насичене поживними речовинами, що підвищують енергію, омега-3 і клітковиною, щоб ви відчували себе ситими та задоволеними. Крім того, їхні антиоксидантні властивості борються з надокучливими вільними радикалами, які викликають запалення”, – розповів Алок Сінгх, агроном і засновник компанії Diga Organics виданню Indian Express.

За її словами, чіа вбирають воду, як губка, і здатні довго насичувати наш організм, слугуючи джерелом енергії.  Насіння допомагає підтримувати стабільний рівень енергії, уповільнюючи переробку цукру в організмі. Воно чудово підходить для кишечника та загального самопочуття.

Відео дня

Побічні ефекти споживання насіння чіа натщесерце

Хоча насіння чіа загалом є безпечним і здоровим доповненням до вашої дієти, Сінгх каже, що важливо прислухатися до свого тіла.

“Для деяких людей високий вміст клітковини може викликати невелике здуття або дискомфорт, особливо якщо споживати його натщесерце”, – попередив агроном.

Також варто порадитись з лікарем, якщо маєте алергію або проблеми з травленням. Якщо все ж вживаєте чіа, то не забувайте пити багато води протягом дня, щоб уникнути проблем.

За словами Сінгха, вживання насіння чіа натщесерце дає поживним речовинам вільний шлях до крові.

“Без іншої їжі, з якою можна конкурувати, ваше тіло може засвоювати всі корисні речовини ефективніше. Але це не означає, що ви не можете насолоджуватися насінням чіа під час їжі”, – зауважив він.

Цей продукт варто змішувати з йогуртом, додавати у смузі чи салати. 

Корисні продукти та напої

Ідея про те, що зелений чай є кориснішим за каву, існує вже багато років. Попри те, що більшість людей випиває принаймні одну чашку кави щодня, багато хто вважає, що зелений чай є кращим напоєм. Лікарі та дієтологи розповіли, чи насправді це так.

Дієтолог розповів, яка риба є найкориснішою для здоров’я.

www.unian.ua

Exit mobile version