Відомий лимонний пиріг “Мадейра”: рецепт від Мері Беррі

Цей пиріг має насичений цитрусовий смак / фото ua.depositphotos.com

Відомий пиріг “Мадейра” прославився не тільки своїм яскравим смаком, а й простотою у приготуванні.

Як повідомляє Express, рецепт Мері Беррі додає бісквіту свіжі та цікаві ноти. Він має щільну текстуру і гарно тримає форму, на які б шматки його не нарізали.

Щоб приготувати лимонний торт треба взяти:

Відео дня

  • яйця – 4 шт.;
  • вершкове масло – 17 г;
  • цукрова пудра – 175 г;
  • мелений мигдаль – 50 г;
  • борошно 225 г;
  • розпушувач – 1 ч.л.;
  • цедра одного лимона.
  • Для приготування цукатів знадобиться один лимона, 200 г цукру і 100 г пудри.

    Спочатку підготуйте один із лимонів, розрізавши його на вісім частин. Видаліть м’якоть, щоб залишилася шкірка товщиною 5 мм і серцевина (біла частина лимона). Розріжте кожен шматок на чотири смужки та відкладіть їх на потім. Наповніть каструлю 300 мл води, додайте цукровий пісок і нагрівайте, помішуючи, поки цукор не розчиниться.

    Додайте цедру в сковороду і тушкуйте все без кришки 30-45 хвилин, поки цедра лимона не стане м’якою і прозорою. Далі треба процідити вміст каструлі через сито і дати охолонути. 

    Цедру викладаємо на деко, застелене пергаментом, і посипаємо цукровою пудрою. Випікайте в духовці при низькій температурі: 110C якщо з вентилятором і 90C – у газовій духовці протягом однієї години до повного висихання.

    Для торта розігрійте духовку до 180C/160C (Вентилятор/Газ), потім змастіть маслом круглу форму глибиною 18 см і вистеліть дно та боки пергаментом для випічки.

    Змішайте розм’якшене вершкове масло, цукор, борошно, мелений мигдаль, яйця та цедру лимона у великій мисці. Збивайте протягом однієї хвилини. Вилийте суміш у підготовлену форму і вирівняйте поверхню, потім випікайте 35 хвилин. Прикрасьте трьома шматочками цукатів і запікайте ще 20-25 хвилин, поки шпажка, вставлена ​​в центр, не вийде чистою.

    Дайте тістечку охолонути у формі 15 хвилин, а потім викладіть його на решітку для повного охолодження. Подавати краще з вином “Мадейра”.

    Незвичайні рецепти пирогів

    Раніше УНІАН розповідав про вологий ягідний пиріг, який готували перші американські поселенці. Він має неймовірний смак – поєднання масляного розсипчастого тіста та соковитих ягід чи фруктів.

    Також повідомлялось, як за 30 хвилин приготувати лимонний пиріг від Джеймі Олівера.

    www.unian.ua

    Exit mobile version