Китай має унікальні переваги для швидкого розвитку нових галузей – прем’єр КНР

Китай володіє низкою унікальних переваг для прискореного розвитку нових галузей промисловості та швидко масштабує інноваційні рішення, що дозволяє істотно зменшити витрати на їхнє впровадження у виробництво й наростити випуск продукції.

Про це у виступі на відкритті 15-ї щорічної зустрічі «Нових чемпіонів», відомої як Літній Давос, у місті Далянь заявив прем’єр-міністр Китаю Лі Цян, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Швидкому зростанню нових галузей промисловості в Китаї сприяє низка його унікальних переваг, таких як надвеликий ринок із населенням понад 1,4 мільярда, розвинена система промислового виробництва, численні людські ресурси та різноманітні сценарії застосування інновацій», – сказав Лі.

За його словами, важливим чинником прискореного впровадження інновацій у виробництво є швидке масштабування успішних результатів на всю країну.

«Постійне масштабування на всю країну дозволяє знизити витрати на пошук інноваційних рішень окремими підприємствами та адаптувати різні технологічні відкриття для кожного окремого виробництва, що в підсумку сприяє зростанню компаній», – додав глава уряду.

Він вчергове підкреслив готовність китайської влади зберігати місцевий ринок відкритим для всіх гравців та забезпечувати рівні умови роботи в країні іноземного і китайського бізнесу.

«Китайський ринок є відкритим і масивним ринком, де багатонаціональні корпорації та місцеві підприємства конкурують і співпрацюють на рівних умовах, стимулюючи розвиток та зростання нових галузей. Ми прагнемо підтримувати ринково-орієнтоване, правове та інтернаціоналізоване бізнес-середовище й будемо і надалі скасовувати правила, які обмежують доступ до ринку та чесну конкуренцію», – запевнив Лі.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Китаю звинуватив Європейський Союз у загостренні торгових суперечок між двома сторонами і заявив, що подальша ескалація може призвести до «торговельної війни».

Фото: Bloomberg

www.ukrinform.ua

Exit mobile version