НАЗК презентувало «Настільну книгу з розбудови доброчесної організації» для бізнесу

НАЗК презентувало "Настільну книгу з розбудови доброчесної організації", що має стати інструментом для становлення етичного бізнес-середовища в Україні.

Про це інформує у Фейсбуці пресслужба Національного агентства з питань запобігання корупції, передає Укрінформ.

"Пріоритетом є створення сучасних антикорупційних інструментів та здійснення галузевих реформ для запобігання корупції. Одним із таких загальнодоступних інструментів для побудови антикорупційного комплаєнсу і доброчесності для бізнесу є "Настільна книга з розбудови доброчесної організації", розроблена НАЗК. Її впровадження є важливим етапом для підвищення конкурентоспроможності в бізнесі", – зазначив заступник голови НАЗК Ярослав Любченко.

Він зауважив, що запобігти корупції в державі можна через взаємодію між державним органами, бізнесом та громадським сектором. За його словами, із такої взаємодії вийшли нові проєкти, які мінімізували корупційні практики, як-от Прозорро, Прозорро.Продажі, Медичні закупівлі, Державний оператор тилу та інші.

Любченко також підкреслив, що Україна зосереджена на розвитку доброчесності у приватному секторі через реалізацію Антикорупційної стратегії та програми з її виконання на 2023-2025 роки.

У відомстві інформують, що "Настільна книга з розбудови доброчесної організації" має стати інструментом для становлення етичного бізнес-середовища в Україні.

Зазначається, що у виданні зібрані методичні документи та антикорупційні стандарти для підвищення доброчесності у приватній сфері, в також практичні рекомендації для керівників організацій.

Як повідомляв Укрінформ, Національне агентство з питань запобігання корупції до 1 січня 2025 року запустить Реєстр прозорості, де фіксуватимуть суб'єктів лобіювання.

www.ukrinform.ua

Exit mobile version