Досвідчений механік назвав чотири автомобілі, які швидко “опиняться на звалищі”

Ремонт цих автомобілів може обійтися в тисячі доларів / фото ua.depositphotos.com

Досвідчений та сертифікований механік Тодд Бялашевскі займається оцінкою вживаних автомобілів. За його словами, є чотири популярні моделі авто, в яких регулярно виходять з ладу двигуни, тому їх краще не купувати, пише The Sun.

Експерт закликав водіїв не дозволяти гарному зовнішньому вигляду таких автомобілів обдурити себе, придбавши їх. 

Тодд заснував компанію Junk Car Medics, яка провела дослідження, аби ближче познайомитися із середнім терміном служби близько 50 тисяч автомобілів, щоб знайти загальну тенденцію серед різних виробників. Результати дослідження показали, що автівка в Америці може прослужити в середньому 16,5 років. 

Відео дня

Проте ця цифра залежить від того, наскільки старанно власник автомобіля доглядає за ним та дотримується регулярних інтервалів технічного обслуговування. Проте експерт визнав, що модель автівки також має значення. 

Тодд наголосив, що є дві популярні моделі, які опиняються на звалищі раніше за інших через дорогі поломки. 

“Kia Optima може виглядати привабливо, але наші дані показують, що вона служить не так довго, як багато інших автомобілів. Найпоширенішими проблемами є поломки двигуна та трансмісії, які можуть призвести до дорогого ремонту. Ця тенденція свідчить про проблеми з надійністю”, – підкреслив Бялашевскі.

За його словами, заміна двигуна в Kia Optima буде коштувати близько 6 тисяч доларів, включаючи вартість рідин та прокладок, які замінюються в процесі ремонту. 

Також є ще один відомий позашляховик Nissan Rogue. Він потрапив до переліку недовговічних автомобілів.

“Nissan Rogue, незважаючи на свою популярність, часто опиняється на звалищі раніше, ніж очікувалося”, – попередив механік.

Попри те, що Rogue не відомий своїми поломками двигуна, користувачі стикаються з необхідністю заміни CVT раніше, ніж більшість, а також з проблемами з електрикою. Проте ціна заміни CVT в Rogue коштує від $3,500 до $8,000, за даними експертів The Lemon Law Experts.

Після цих моделей з найкоротшим терміном використання слідує Chrysler 200 та Chevrolet Cruze.

“Chevrolet Cruze має репутацію автомобіля з проблемами з двигуном та електрикою, що узгоджується з нашими даними, які свідчать про менший термін експлуатації”, – зазначив Бялашевскі.

Особливою проблемою для власників є версії з турбонаддувом. 

“Зокрема, моделі з турбонаддувом, схоже, мають більш часті та серйозні проблеми. Потенційні покупці повинні бути обережними з цими поширеними несправностями, перш ніж приймати рішення, про яке вони можуть пошкодувати”, – попередив він.

Насамкінець механік згадав про позашляховик Dodge, який також потрапив до списку.

“Dodge Journey – це ще одна модель, яка не дуже добре тримається з часом. Наші дані свідчать про менший термін експлуатації, і вона відома своєю низькою надійністю”, – зауважив Тодд, маючи на увазі поширені проблеми з трансмісією та електрикою.

“Краще уникати цієї моделі, якщо ви шукаєте надійний вживаний автомобіль на довгі роки”, – додав Бялашевскі. 

Інші поради автомобільних експертів

Раніше автомобільний експерт Расті Трасті поділився 3 найкращими вживаними автомобілями для любителів “поганяти”. Він запевнив, що вони чудово підійдуть для тих, хто полюбляє велику швидкість.

Також відомий механік назвав три найнадійніші вживані автомобілі, які прослужать впродовж довгого часу. За його словами, їх можна купити менш ніж за 12 тисяч доларів.

www.unian.ua

Exit mobile version