7 чудо-властивостей води з м’ятою: чому варто включити цей напій у раціон

М’ята може допомогти збалансувати ваші гормони / колаж УНІАН, фото pixabay.com, ua.depositphotos.com

Ніщо не зрівняється з хорошим освіжаючим напоєм у сонячний спекотний літній день. І це саме час переключитися на щось більш здорове. Показовий приклад: вода з м’ятою. Це суперосвіжаючий напій, настояний на травах, який допоможе вам не тільки розслабитися та зволожитися, а й принесе колосальну користь здоров’ю, пише healthshots.com.

Вода з м’ятою – користь для здоров’я

За словами експертів, включення води з м’ятою в раціон:

Покращить травлення. Простий настій може допомогти поліпшити травлення та полегшити такі симптоми, як гази і здуття живота. Дослідження, опубліковане в журналі Biology, показало, що перцева м’ята розслабляє травні м’язи і знімає спазми в кишечнику.

Відео дня

Збалансовує гормональний дисбаланс. Дослідження, опубліковане в журналі Biomolecular Concepts, показало, що м’ята може допомогти збалансувати ваші гормони і лікувати синдром полікістозних яєчників, гормональний дисбаланс, який впливає на репродуктивні органи жінки.

Збереже водний баланс. Вода з м’ятою забезпечує необхідне зволоження, що важливо для підтримки функцій організму і загального стану здоров’я.

Зніме стрес. М’ята завжди використовувалася як аюрведичний засіб для зняття стресу і заспокоєння.

Допоможе схуднути. Дослідження, опубліковане в Міжнародному журналі ожиріння, показало, що заміна дієтичних напоїв водою може допомогти вам схуднути.

Підвищить імунітет. М’ята – джерело вітамінів і антиоксидантів, поживних речовин, які допомагають зміцнити імунітет. Вона містить вітаміни рослинного походження, які допомагають захистити ваші клітини від пошкоджень.

Покращить здоров’я шкіри. Листя м’яти багате на саліцилову кислоту і вітамін А, які необхідні для підтримки здоров’я вашої шкіри. Крім того, вода з м’ятою має протигрибкові та антибактеріальні властивості, які допомагають впоратися із запаленнями і запобігти появі прищів. Регулярне вживання цього напою допоможе вивести токсини з організму, а шкіра стане чистою і здоровою.

Раніше УНІАН писав, що вчені з’ясували дивовижну користь кориці для здоров’я.

www.unian.ua

Exit mobile version