Єдина хитрість, яка вам потрібна, щоб завжди вибирати стиглий кавун

Називаємо головну підказку, як обрати стиглий кавун / колаж УНІАН, фото УНІАН, ua.depositphotos.com

Влітку нічого не освіжає краще, ніж кавун, який містить 92% води. Однак, аби насолодитися соковитим фруктом, варто знати, як правильного його обрати. Портал Allrecipes назвав головну хитрість, як дізнатись, що кавун зрілий. 

Експерт розповів, щоб обрати солодкий та соковитий кавун потрібно оглянути пляму на його нижній стороні. Саме за кольором денця найкраще визначити чи дозрів кавун, чи ні. 

“Щоб вибрати найкращий, найбільш стиглий кавун, зверніть увагу на його основу злегка жовтого, майже кремового кольору. Коли ви бачите це, ви знаєте, що кавун буде ідеально стиглим і готовим до вживання. З іншого боку, якщо кавун має блідо-зелену або білу пляму на основі, це означає, що він ще не дозрів”, – йдеться у матеріалі. 

Відео дня

Окрім використання цієї підказки, можна скористатися іншим способом. Так, експерт радить купити незрілий кавун завчасно до потрібної вам події, наприклад, дня народження чи пікніка, і зачекати кілька днів, поки він пожовтіє. Лише після цього їсти, адже він вже буде солодким. 

Також зрілість фрукта можна визначити по звуку. Потрібно взяти кавуна і постукати по ньому як у двері. Якщо звук глибокий і порожній, як в барані, сміливо можете купувати кавун, якщо ні – шукайте інший. 

Кавуни в Україні

Як раніше писав УНІАН, фермери з Харківщини виростили кавуни на Прикарпатті і здивували всіх. Вони розповіли, що через війну були вимушені покинути свій дім і виїхати в безпечніші регіони. 

Також УНІАН повідомляв, в Україні вже почали продавати перші кавуни. Перший урожай почали збирати фермери на півдні та Закарпатті. Відпускні ціни на перші партії в середньому на 11% вищі, ніж на початку сезону минулого року. 

www.unian.ua

Exit mobile version