Дієтологи поділилися найпопулярнішим сніданком, який може знизити рівень холестерину

Відомо, що не всі види вівсянки можуть бути корисними / фото ua.depositphotos.com

Сніданок є першим прийомом їжі впродовж дня, тому він задає ритм, коли йдеться про здоров’я людини. Одним із популярних продуктів для сніданку, як правило, є вівсянка, яка може знижувати рівень холестерину, пише Health Digest. 

Зареєстрований дієтолог Новелла Луї зазначила для видання, що клітковина вівсянки розчиняється у воді, перетворюючись на гель та діючи як губка, яка поєднується з холестерином та жирами, що допомагає вивести їх з кровотоку. 

Крім того, овес містить цілу низку вітамінів та мінералів, які корисні для вашого здоров’я, зокрема марганець, фосфор, мідь, вітамін B1, залізо, селен, магній та цинк. Також такий продукт багатий на фітонутрієнти, які мають антиоксидантні та протизапальні властивості. 

Відео дня

Водночас не всі види вівсянки мають однакові переваги. До прикладу, вівсяні пластівці швидкого приготування, зазвичай, тонші, тому їх легше готувати, проте вони мають менше поживних речовин. 

“Багато сортів вівса швидкого приготування, які продаються в маленьких пакетиках, також містять добавки, такі як цукор та ароматизатори. Таким чином, вівсяні пластівці швидкого приготування можуть призвести до швидшого підвищення рівня цукру в крові”, – попередили у матеріалі.

За словами експертів, є здорові способи вживання вівсянки, а є ті, яких слід уникати. На думку фахівців, поживний профіль звичайного вівса – різаного чи плющеного не дуже відрізняється. Проте овес швидкого приготування перенасичений добавками, тому є не найкращим вибором. Врешті-решт краще обирати звичайний овес, приготований у вигляді вівсяної каші. 

Які ще продукти корисні для здоров’я

Також стало відомо, чи корисні фісташки для здоров’я людини. Зазначається, що ці горіхи містять кальцій, залізо, магній, фосфор, цинк, вітамін С, вітамін B6, фолат та вітамін K. 

“Продукти з високим вмістом білка, такі як фісташки, також можуть допомогти з насиченням і контролем ваги”, – пояснила зареєстрований дієтолог Крістен Сміт.

Також дієтологи розповіли, яке м’ясо варто їсти на сніданок. Відомо, що одними з найпопулярніших видів м’яса для сніданку є ультраоброблені – такі як бекон, сосиски, шинка, проте експерти радять їх уникати. 

www.unian.ua

Exit mobile version