Через російські обстріли та негоду залишаються без світла споживачі у семи областях

Через російські обстріли та негоду залишаються без світла споживачі у семи областях

Споживачі у семи областях України залишаються без електропостачання через російські обстріли та наслідки негоди.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

У Дніпропетровській області через негоду на ранок знеструмлено 171 точку обліку. З технологічних причин знеструмлено 824 абоненти.

У Донецькій області внаслідок ворожих обстрілів минулої доби було знеструмлено 2,4 тисячі абонентів у трьох населених пунктах. Енергетики заживили 8,2 тисячі абонентів у двох населених пунктах.

На ранок залишаються без напруги 130 населених пунктів, загалом – 80,2 тисячі абонентів.Через пошкодження газорозподільних мереж припинено газопостачання 68 споживачам.

У Запорізькій області через негоду знеструмлювалися 888 абонентів, енергетики заживили 665 точок обліку. Через бойові дії відсутнє електропостачання у 3730 абонентів.

У Снятині Івано-Франківської області для усунення корозійного пошкодження газопроводу відключали від газопостачання 27 споживачів.

У Сумській області через нічну атаку на один з енергооб’єктів на ранок залишаються знеструмленими 100,4 тисячі абонентів у 348 населених пунктах. Тривають відновлювальні роботи.

У Харківській області енергетики заживили абонентів, які знеструмлювалися внаслідок дронової атаки в Сумській області. Через бойові дії залишаються без світла 37,4 тисячі абонентів – 107 точок обліку.

Енергетики заживили 736 абонентів у Херсоні, які знеструмлювалися через обстріли. Залишаються без напруги 2686 точок обліку.

В населених пунктах Херсонської області заживили 30 точок обліку. Залишаються знеструмленими через бойові дії 25,8 тисячі абонентів у 45 населених пунктах.

У Чернігівській області внаслідок бойових дій залишаються знеструмленими 1540 абонентів у 26 населених пунктах.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу графіки погодинних відключень споживачів планувалося застосовувати з 0:00 до 24:00, однак завдяки зменшенню споживання у вихідний день та активній роботі сонячних електростанцій з 10 до 15 години обмеження не застосовуватимуться.

www.ukrinform.ua