Просто та дієво: експерт назвав найкращий спосіб зберігання сиру

Сир варто зберігати у найхолоднішій частині холодильника, вважає експерт / фото УНІАН

Сир є одним з найбільш універсальних інгредієнтів у величезній кількості рецептів. Експерти порадили, як правильно зберігати цей продукт, аби він залишався свіжим та смачним, пише Southern Living.

Директор з якості продукції Асоціації сироварень округу Тілламук Джилл Аллен зазначає, що тверді, м’які або крихкі види сиру вимагають різних підходів до зберігання. 

Після того, як ви відкрили сир, варто загорнути його у подвійну плівку. Спершу повністю загорніть його в пергаментний або вощений папір, який, за словами Аллена, дозволить сиру дихати. Після цього загорніть його ще раз в алюмінієву фольгу або поліетиленову плівку, таким чином він буде захищеним від дріжджів, спор та харчових ароматів у холодильнику. 

Відео дня

Крім того, Аллен радить зберігати сир у найхолоднішій частині холодильника, при температурі від 1 до 7 градусів Цельсія.

“Ящики для сиру або чипсів добре підходять, оскільки температура стабільна, і світло не може проникнути до сиру”, – пояснила експерт.

Чи варто заморожувати сир

Попри те, що сир можна заморожувати, Аллен не радить цього робити. 

“Не заморожуйте сир у вигляді шматків, оскільки сир живий, і заморожування не тільки зупинить процес старіння, але й змінить смак і текстуру сиру після розморожування”, – попереджає вона.

Проте все ж можна заморозити подрібнений сир, якщо ви хочете зберегти його довше та плануєте щось запікати з подрібненим сиром. У такому випадку важливо дати сиру відтанути та переконатися, що він не мокрий після розморожування, адже зміна вмісту вологи може вплинути на кінцевий результат рецепта. 

Як зрозуміти, що сир зіпсувався

Перед тим як відрізати шматок сиру, зверніть увагу на загальні ознаки, до прикладу, неприємний запах або візуальне псування. З часом сир починає втрачати свою свіжість, проте кожен із видів втрачає її через різний проміжок часу.  

Зберігання продуктів – інші поради

Раніше стало відомо, у якому місці хліб може зберігатися місяцями. Зазначається, що термін зберігання хліба можна збільшити, його загорнути у пакет або фольгу та покласти у морозилку.

Також УНІАН розповідав, які продукти не можна зберігати у пластикових контейнерах. В жодному разі в них не можна зберігати гарячу їжу, апельсини, лимони та інші кислі продукти, молоко та молочні продукти.

www.unian.ua

Exit mobile version