Перелік сільгосптехніки в межах програми компенсації розширили до 8,7 тисячі найменувань

Перелік сільгосптехніки в межах програми компенсації розширили до 8,7 тисячі найменувань

Перелік сільськогосподарської техніки та обладнання, вартість яких частково компенсується (до 25%) у межах державної програми підтримки сільгоспвиробників, розширили до 8 705 номенклатурних одиниць від 101-го українського виробника.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«Пріоритет уряду – стимулювати попит на українську продукцію, зокрема, продукцію машинобудування. Це основа економічної політики «Зроблено в Україні». У попередні періоди програма компенсацій вартості вітчизняної сільгосптехніки допомогла збільшити частку української техніки на ринку. Ми сподіваємось на такий же ефект і цього року, адже це робочі місця для тисяч людей, а також податки у бюджети різних рівнів, завдяки яким ми маємо ресурс, щоб забезпечувати наш сектор безпеки та оборони", – зазначила перша віцепрем'єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко.

За її словами, це також внесок в успішні жнива, адже аграрії мають можливість на вигідних умовах придбати необхідну техніку. Вона додала, що перелік обладнання постійно оновлюється, "на сьогодні сільгоспвиробники можуть обирати з-поміж 8,7 тис. номенклатурних позицій від понад сотні українських виробників".

Щоб скористатися державною програмою підтримки та отримати 25% компенсації вартості за придбану техніку чи обладнання, агровиробник має обрати постачальника з Переліку на сайті Мінекономіки, придбати необхідну техніку та подати до уповноваженого банку заявку та підтвердні документи.

Як повідомлялося, перші три агропідприємства вже отримали компенсацію за придбану сільгосптехніку українських виробників на загальну суму 220 тисяч грн. Підприємства працюють у Дніпропетровській, Тернопільській та Черкаській областях. Загальна вартість придбаної ними сільгосптехніки – 880 тисяч грн.

www.ukrinform.ua