Як прибрати запах каналізації з раковини: у мережі завірусився “домашній” метод

Сода може стати спасінням від брудної каналізації / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Однією з поширених домашніх проблем – це засмічення каналізації у раковині. Через це повільно зливається вода й виникає неприємний запах. Крім того, через застій води активно розмножуються бактерії.

Як пише Mirror, щоб цьому запобігти треба регулярно прочищати каналізацію – щотижня або раз на місяць. Для цього навіть не треба купувати дорогий миючий засіб, оскільки потрібний компонент вже є на вашій кухні.

На каналі Get’er Done Cleaning Services у TikTok стверджується, що “щомісячне прибирання дозволить вам використовувати безпечні методи прибирання, які заощадять ваш час, енергію та гроші в довгостроковій перспективі”

У трендовому відео блогери радять поєднати одну чашку білого оцту з такою ж кількістю дуже гарячої води та харчової соди. На зазначених кадрах можна побачити, як соду засипають прямо в отвір раковини й заливають оцтом, що викликає реакцію. Далі накривають тканиною і залишають на деякий час. Потів авторка виливає воду і та вже вільно стікає каналізацією.

Коментатори активно випробовують цей метод і отримали позитивний результат.

“Я щойно зробив це днями, і це працює”, – пише один з користувачів.

Хтось зазначав, що почув про цей метод ще 40 років тому від знайомого сантехніка.

Каналізацію можна прочистити домашніми засобами

Поради від сантехніків

Як писав УНІАН, популярний лайфхак для унітазу виявився не таким ідеальним, як стверджувалось. Спеціалісти попередили людей про небезпеку цього способу і сказали, що він може привести до пошкодження водопроводу в будинку.

Також розповідалось про 10 речей, які категорично не можна змивати в раковину.

www.unian.ua

Exit mobile version