Названо 3 найгірше оплачувані роботи, яких варто уникати

Перелік робіт, які найнидче оплачуюються / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

На сучасному конкурентному ринку праці знайти роботу, яка б дозволила поєднувати особисте задоволення з фінансовою стабільністю, може бути складно. У той час як кожна робота має свої переваги, деякі професії незмінно займають нижню позицію шкали оплати праці, пропонуючи зарплату, яка не відповідає вартості життя. Портал New Trader U назвав 3 роботи, які найнижче оплачуються. 

1. Працівни к фастф у ду         

Працівники фастфуду  часто отри  мують одні з найнижчих зарплат на ринку праці, тому цю роботу варто уникати, якщо ви прагнете фінансової стабільності. Поєднання мінімальної заробітної плати, непостійних робочих годин і високого напруженого робочого середовища створює ідеальну бурю викликів для працівників цієї галузі.

“Багато працівників фастфуду намагаються звести кінці з кінцями, навіть якщо працюють повний робочий день. У деяких регіонах оплата ледве перевищує мінімальну заробітну плату у США, яка з 2009 року не змінюється на рівні 7,25 долара на годину”, – йдеться у матеріалі. 

Відео дня

Крім того, видання додало, що це фізично важка робота, яка негативно впливає на здоров’я та самопочуття працівників, адже проводять довгі години на ногах, часто на спекотних кухнях, стикаючись із постійним тиском годин пік.

Іншим недоліком є ​​відсутність гарантій роботи та пільг. Багато працівників фастфуду працюють неповний робочий день або за змінним графіком, що ускладнює передбачити їхній дохід щотижня. Такі переваги, як медичне страхування, оплачувана відпустка або пенсійні плани часто відсутні чи мінімальні.

Крім того, часто існують обмежені можливості для просування без значних витрат часу або подальшої освіти. Хоча деякі працівники можуть з часом перейти на керівні посади, ці посади обмежені та зазвичай недооплачувані порівняно з керівними посадами в інших галузях.

2. Роздрібний продавець 

Зазначається, що попри те, що роздрібні продавці є обличчям незліченних магазинів і брендів, вони часто опиняються в нижній частині шкали оплати праці. Хоча ця посада повсюдно поширена на ринку праці, людям в пошуках роботи варто добре подумати про неї через низьку винагороду та складні умови праці.

“Середня погодинна оплата роздрібних продавців у багатьох регіонах трохи перевищує мінімальну заробітну плату. За даними Бюро статистики праці США, у травні 2023 року середня погодинна оплата роздрібних продавців становила 16-19 доларів, що означає річну зарплату близько 33 675 доларів для працівників, які працюють повний робочий день. Однак багато працівників роздрібної торгівлі працюють неповний робочий день або мають ненормований графік, що знижує їхній заробіток”, – пояснили у матеріалі. 

Однією з найбільш серйозних проблем у роздрібній торгівлі є плаваючий графік. Багато магазинів коригують години роботи співробітників на основі піку відвідувачів, що може призвести до нестабільної зарплати та труднощів з плануванням особистого часу чи пошуку другої роботи для додаткового доходу.

Крім того, працівники роздрібної торгівлі також стикаються з вимогливими клієнтами та часто опиняються у конфліктах у сфері обслуговування клієнтів, від обробки повернень і обмінів до розгляду скарг. Цей емоційний вплив рідко відображається на їх компенсації. 

3. Працівник по догляду за дітьми

      

Працівники, які займаються доглядом за дітьми, мають вирішальне значення в суспільстві, забезпечуючи догляд та ранню освіту для нашого майбутнього. Однак, незважаючи на важливість і вимогливість роботи, працівникам, які займаються доглядом за дітьми, часто дуже мало платять, тому цю професію слід уникати, якщо фінансова стабільність є пріоритетом.

“За даними Бюро статистики праці, у травні 2023 року середня погодинна заробітна плата для працівників, які займаються доглядом за дітьми, становила 14,60 доларів США. Середня заробітна плата – це заробітна плата, при якій половина працівників певної професії заробляла більше, а половина – менше. Найнижчі 10% заробили менше 10,79 долара, а найвищі 10% заробили понад 20,80 доларів”, – зазначило видання. 

Однією з найбільш важливих проблем у роботі з догляду за дітьми є розрив між рівнем відповідальності та отриманою винагородою, адже таким працівникам довірено безпеку, розвиток і благополуччя маленьких дітей, але їхня оплата часто не відображає важливості цієї ролі. Ця невідповідність може призвести до почуття недооцінки та розчарування.

“Робота працівника по догляду за дітьми є фізично та емоційно складною. Управління групами маленьких дітей протягом дня вимагає постійної уваги, терпіння та енергії. Працівники повинні бути уважними до потенційних загроз безпеці, чуйно реагувати на потреби кожної дитини та вміти впоратися з несподіваними ситуаціями. Такий високий рівень залучення та відповідальності може призвести до вигорання, особливо в поєднанні з низькою оплатою праці”, – підсумували у матеріалі. 

Як раніше писав УНІАН, дійсно успішні люди ніколи не роблять 8 речей на вихідних. Йдеться не про те, що вони дотримуються жорсткого графіка чи відмовляють собі у розвагах, мова про свідомий вибір, який сприяє їхньому загальному успіху та благополуччю. 

www.unian.ua

Exit mobile version