Польща готова передавати Україні електроенергію зі своїх вугільних ТЕС – Туск

Польща готова передавати Україні електроенергію, отриману за рахунок спалювання польського вугілля.

Про це під час спільної пресконференції з Президентом України Володимиром Зеленським в понеділок у Варшаві сказав голова Ради міністрів Польщі Дональд Туск, передає кореспондент Укрінформу.

«Питання про енергетику є ключовим», – констатував Туск.

Він поінформував, що в Польщі наразі працюють над тим, яким чином можна допомогти Україні безпосередньо в постачанні електроенергії перед зимою, адже всі усвідомлюють, якою є мета Путіна.

«Ми працюємо над тим, щоби спалювати польське вугілля, якого маємо багато, і щоби не платити за спалювання цього вугілля – за емісію, за викиди, – а передавати енергію з польського вугілля за європейські гроші в Україну енергетичним установам», – пояснив Туск.

Він вважає, що це не вирішить усі проблеми, але певною мірою зможе допомогти українцям пережиту складну зиму.

До того ж Польща, за словами її прем’єра, спонукатиме партнерів шукати «креативні рішення», будь-які можливості допомогти Україні.

Варшава також очікує специфікацію того, що саме Україна потребує найбільше в умовах повторення атак, додав глава уряду. Він зазначив, що будуть прийматися рішення, зокрема, щодо збільшення кількості генераторів.

Всім енергопідприємствам в Україні загрожують повітряні атаки, підкреслив політик.

Він також запевнив, що Польща долучиться до проєктів відбудови України після завершення війни.

Як повідомлялось, Президент України Володимир Зеленський і голова Ради міністрів Польщі Дональд Туск підписали у Варшаві 8 липня безпекову угоду. Це вже 21-ша безпекова угода, яку Україна підписує з партнерами.

www.ukrinform.ua

Exit mobile version