Оборонна індустрія України більше не буде орієнтована на східних сусідів – Камишін

Ексклюзив Україна у питанні оборонного виробництва відмовилася від взаємодії зі своїми «східними сусідами», такими як Росія й Білорусь, та переорієнтувалася на глибоку інтеграцію із західними партнерами.

Про це сказав у коментарі Укрінформу в кулуарах саміту НАТО у Вашингтоні міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін.

«Ви самі розумієте, що у нас ніколи не буде співпраці з Росією, Білоруссю та деякими іншими сусідніми країнами на сході»,- зауважив міністр.

Він підкреслив, що шлях української оборонної індустрії загалом – це інтеграція із західними партнерами, в екосистему їхнього виробництва. З цією метою, за його словами, Україна розвиває взаємодію по двох базових напрямках – Євросоюз і країни НАТО.

«Ми стаємо для них повноцінними партнерами. Ми переходимо від того, що просимо допомогу та дякуємо за неї, до розвитку спільного бізнесу», – зазначив Камишін.

У цьому контексті він зауважив, що Україна вже розпочала реалізацію проєктів та ініціатив з окремими країнами та будує на партнерських умовах різні форми співпраці. Міністр уточнив, що йдеться в тому числі про закупівлю технологій та організацію спільного виробництва в Україні, а також створення спільних підприємств, захищених від російських атак.

«Для нас важливо розвивати цю індустрію в Україні, попри те що ми постійно перебуваємо під обстрілами. Ми організуємо це виробництво так, щоби продовжувати працювати навіть під час війни», – наголосив урядовець.

Він додав, що Україна шукає способи, «як нам стати корисними їм (західним партнерам – ред.), а їм – стати корисними нам».

Як повідомляв Укрінформ, у Вашингтоні відкрилося офіційне представництво Укроборонпрому, який виконуватиме багатосторонні функції щодо поглиблення взаємодії між секторами оборонного виробництва України і США.

www.ukrinform.ua

Exit mobile version