Агенти УЕБ проконтролювали відвантаження реалізованої необробленої деревини покупцеві на Кіровоградщині

Продавець повинен реалізувати деревину та мати прибуток, а покупець отримати ресурс вчасно й таких параметрів, що відповідають його вимогам, адже це впливає на його господарську діяльність та якість кінцевого продукту. Тому, Українська енергетична біржа, яка проводить регулярні, прозорі, конкурентні та доступні торги необробленою деревиною, приділяє цим аспектам велику увагу.

Щоб контракти виконувались й продавці та покупці були у виграші, на УЕБ діє моніторинг виконання договорів. Він складається з консультацій, системної роботи над взаємною відповідальністю сторін, супроводження чинних контрактів, оперативного розв’язання спірних питань.   

Також в областях працюють Агенти УЕБ, які контролюють передачу реалізованої на торгах необробленої деревини новому власнику безпосередньо на місцях відвантаження й стежать, щоб покупець отримав сировину вчасно і потрібних йому параметрів.

Така процедура відбулась й на Кіровоградщині, де Філія «Оникіївське лісове господарство» ДП «Ліси України» реалізувала партію необробленої деревини підприємцю.  

Представники Агента УЕБ та продавця спільно оглянули сировину. Звірили її параметри – породу, розміри, якість та інші з зазначеними у документації. Вони відповідали вказаним. Непорозумінь не виникло. Після цього був складений відповідний акт. Цей договір буде виконано й новий власник отримає потрібний йому ресурс у визначені строки.

«Біржа приділяє значну увагу виконанню контрактів сторонами. Ми, як Агенти УЕБ, слідкуємо безпосередньо на місцях відвантаження реалізованої деревини, щоб новий власник отримав ресурс потрібних йому параметрів, у визначеній кількості й вчасно. Якщо виникають незначні непорозуміння, ми розв’язуємо їх на місці. Завдяки контролю відвантаження деревини, рівень виконання контрактів на УЕБ перевищив 90%», – розповів Віталій Крамаренко, директор ТОВ «КІРОВОГРАДСЬКЕ АГРАРНЕ БЮРО» (Агент УЕБ).